RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Od 1. do 3. juna - „Susajam 2017“

Aleksandra Orlić | 8. maj 2017. | 13:51 | Privreda

Od 1. do 3. juna - „Susajam 2017“

Međunarodni i regionalni sajam, „Susajam 2017“, ove godine održaće se od 1. do 3. juna u Hali sportova. Ovu manifestaciju, jedanaestu godinu zaredom, organizuje JKP “Subotičke pijace”, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom  i lokalnom samoupravom.

Međunarodni i regionalni sajam, „Susajam 2017“, ima za cilj prikazivanje proizvodih i uslužnih potencijala našeg grada širem krugu potrošača, kao i jačanje privredne saradnje sa zemljama u regionu. Grad partner ove godine biće Sandviken iz Švedske, a organizatori su uputili pozive svim bratskim i partnerskim gradovima koji su prethodnih godina bili prisutni na Sajmu. Prošlogodišnji sajam tematski je bio u znaku proizvodnje i prerade hrane, dok  je ove posvećen promociji turizma.

Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje: „Jedanaesti put za redom, Subotica će biti mesto sureta privrednika iz Srbije i zemalja regiona, mesto poslovnih kontakata, razmene ideja, iskustava i dobre volje. Vodeća tema ovogodišnjeg Sajma, uz sve ostale privredne grane, biće turizam. Turizam u smislu predstavljanja svih turističkih potencijala Subotice i naravno Palića kao našeg dragulja ravnice.“

Očekuje se učešće velikog broja privrednika iz Srbije i okolnih zemalja, s obzirom na to da je do sada popunjeno već oko 70 odsto kapaciteta Hale sportova. Zainteresovani svoje prijave mogu poslati do 24. maja, a oni koji se prijave u toku ove sedmice, mesto na Sajmu mogu osigurati uz niže cene.

Ilinka Vukoja, direktorica JKP „Subotičke pijace“: „Sada je prilika da se potencijalni izgalači prijave jer će do kraja nedelje, tačnije do 12. maja, to moći učiniti po nižoj ceni. Što se tiče redovnog cenovnika, on je ostao nepromenjen godinama, samo mu je dodata ta novina koja se tiče popusta za ranije prijave na Sajam.“

Regionalna privredna komora, kao suorganizator Sajma, ovu manifestaciju ocenjuje vrlo važnom, jer je pospešivanje regionalne privredne saradnje od izuzetnog značaja, kako za naš grad tako i za državu.

Laslo Karai, Regionalna privredna komora Subotica: „Smatramo da je ovo jedan od veoma bitnih privrednih događaja u našem regionu, koji bih potkrepio i sa nekoliko podataka... Naime, sigurno ste već videli informaciju da je robna razmena u prošloj godini, na nivou regiona, iznosila skoro 1 milijardu i 900 miliona dolara - od čega je izvoz 1 milijarda i 70 miliona dolara a uvoz je 828 miliona dolara - što dalje govori da je ostvaren suficit u robnoj razmeni na nivou regiona sa stranim državama od 242 miliona. To je veoma interesantan podatak kada se pogleda da je ta cifra pokrivenosti skoro 130 odsto, dok je u Srbiji pokrivenost uvoza sa izvozom samo 77 odsto, što je izuzetno lep podatak.“

„Susajam 2017“, će i ove godione pratiti niz aktivnosti u vidu stručnih predavanja, u organizaciji Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, Turističke organizacije, preduzeća Park Palić, Regionalne razvojne agencije PanonReg, Regionalne privredne komore i Foruma poslodavaca.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije