RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Hokejaši Spartaka odlični na rolerima

Vlado Šućur | 7. maj 2017. | 15:29 | Sport

Hokejaši Spartaka odlični na rolerima

Seniorska ekipa HK Spartak je u subotu nastavila sa svojim nastupima u Prvenstvu Srbije u InLine hokeju (hokej na rolerima) i zabeležila dobre rezultate.

Savladani su RKU Beli orlovi  sa  4:2, HK Vitez sa 8:7 a IHK Pirati su slavili protiv plavo belih tek posle penala nakon što je u regularnom delu bilo 3-3.

U utakmici kojom je otvoren takmičarski dan, protiv "Belih orlova" subotičani su pokazali određenu dozu nervoze i nesigurnosti, te su se "mučili" ali je na kraju presudan bio kvalitet što je oslikano kroz konačan rezultat.U drugom meču, protiv uvek neugodne i iskusne ekipe HK Vitez iz Beograda, posle katastrofalnog starta i prve četvrtine gde je rezultat bio 4:0 za ekipu HK Vitez, došlo je do "buđenja" subotičkih hokejaša koji su do kraja uspeli u potpunosti da preokrenu rezultat i zasluženo slave sa 8:7.Poslednja utakmica dana, protiv ekipe IHK Pirati iz Beograda, koji zajedno sa ekipom IHK Partizan važe za izrazite favorite za osvajanje Prvenstva, ekipa HK Spartak je pružila ubedljivo najbolju partiju od samog starta šampionata. Disciplinovanom i požrtvovanom igrom, uz sjajno izdanje nekoliko mladih igrača, na poluvremenu je bilo  2:0 za Spartak, na kraju ipak 3-3. U penal seriji ekipa iz Beograda je odnela pobedu sa 5:4.  Ovakve utakmice su upravo ono što najviše treba ekipi Spartaka, prava su šansa za sticanje iskustva i samopouzdanja neophodnih za dalji razvoj i kvalitetne nastupe u zemlji i inostranstvu.

Prvenstvo Srbije za seniore se nastavlja utakmicama trećeg kola u subotu, 20.05.2017, dok narednog vikenda selekcije HK Spartak U12 i U14 igraju turnire u inline hokeju u Beogradu i u Budimpešti.

Ostale vesti iz ove kategorije