RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

OŠ „Jovan Mikić“ obeležila Dan škole

Aleksandra Orlić | 14. maj 2017. | 13:41 | Društvo

OŠ „Jovan Mikić“ obeležila Dan škole

Najznačajniji datum u školskom kalendaru - Dan škole, Osnovna škola „Jovan Mikić“ obeležila je prošlog petka.

Dan škole, Osnovna škola „Jovan Mikić“, obeležila je 57. godinu za redom, u fiskulturnoj sali punoj đaka, roditelja i prijatelja ove obrazovne ustanove.

Marija Milodanović, direktorica OŠ „Jovan Mikić“: „Učenici naše škole su danas pripremili lepu priredbu, jer slavimo Dan škole. Ovo je jedna lepa prilika da se pohvale rezultati naših učenika, nastavnika, da podelimo ponos sa njima, kao i da ugostimo naše drage prijatelje, saradnike, roditelje i predstavnike svih onih koji su na neki način uključeni u rad škole.“

U bogatom kulturno – umetničkom programu, pripremanom mesecima, smenjivali su se uglavnom učenici nižih razreda, koji su plesom i pesmom širili radost i slavljeničko raspoloženje. Škola je tokom više od pola veka prolazila kroz razne etape prilagođavanja potrebama društva, nastavnika, roditelja i učenika, a sve sa ciljem da učenike obrazuje na moderan i savremen način.

Marija Milodanović, direktorica OŠ „Jovan Mikić“: „Lepo je videti kako se škola iz godine u godinu razvija, kako se u nju uvode razne inovacije i kako ona time postaje sve savremenija. To nam daje motiv da na tome uvek radimo. Nedavno smo priveli kraju projekat - izgradnja letnje učionice, na šta smo ponosni, a koji je finansirala lokalna samouprava.“

Osnovnu školu „Jovan Mikić“, trenutno pohađa 531 učenik, na dva nastavna jezika – srpskom i mađarskom. Narednu školsku godinu dočekuju spremni i raširenih ruku za nove đake, koji se u nju mogu upisati do 31. maja.

Ostale vesti iz ove kategorije