RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

U subotu 17. street volleyball

Vlado Šućur | 16. maj 2017. | 14:08 | Sport

U subotu 17. street volleyball

Kao i prethodnih šesnaest godina, jedan prolećni vikend u centru Subotice proteći će u znaku odbojke. Oko 1500 dečaka i devojčica takmičiće se na šesnaest terena postavljenih na gradskom trgu. I ove godine učesnici Streetvolleyball-a pristižu i raznih krajeva Srbije a dolaskom ekipa iz Austrije i Mađarske turnir poprima međunarodni karakter.  Organizatori iz OK ,,Volleyball 2000’’ ističu da su ponosni na razvoj turnira i činjenicu da primer Subotice slede i drugi gradovi pa tako danas imamo respektabilne turnire u Novom Bečeju, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Srbobranu, Somboru i drugim gradovima. Ideja je da  pobednici svih turnira odmere snage na finalnom koji će u septembru biti održan u Novom Sadu. Turnir su prepoznali i podržali Odbojkaški savez Vojvodine,  mnogi istaknuti asovi ovog sporta i Grad Subotica bez kojih prema rečima organizatora nije moguće postići ozbiljan nivo i ovakvu masovnost.

Mnogi aktivni i uspešni odbojkaši prva takmičarska iskustva sticali su upravo na turniru pod tornjem gradske kuće. Nekadašnja odbojkašica Spartaka, danas igračica Dinama iz Bukurešta, Olivera Medić, smatra da je ovaj turnir odlična prilika za sticanje novih iskustava a pozitivne ocene izneo je i Caio de Pra, odbojkaš Arkade. I pored toga što profesionalno nastupaju u najjačim ligama u Rumuniji kada im obaveze dozvole rado podržavaju mlade i trude se da ih motivišu.

Početak turnira zakazan je za subotu u 09h, ekipe će biti podeljene u jedanaest takmičarskih kategorija a finala se očekuju oko 14h.

Ostale vesti iz ove kategorije