RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Održan „Zlatni kotlić Palića“

Aleksandra Orlić | 28. maj 2017. | 13:35 | Turizam

Održan „Zlatni kotlić Palića“

Udruženje građana „Konoba Kujundžić“, protekle subote organizovalo je međunarodno takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Tradicionalni „Zlatni kotlić Palića“ održan je na obali kod Ženskog štranda, uz učešće takmičara iz zemlje i regiona.

Tradicionalni „Zlatni kotlić Palića“, kao i prethodnih, i ove godine okupio je veliki broj učesnika iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koji su prikazali svoje kulinarsko umeće u pripremanju riblje čorbe.

Miodrag Kujundžić, organizator „Zlatnog kotlića“: „Udruženje „Konoba Kujundžić“ tradicionalno organizuje „Zlatni kotlić Palića“. Ovo je manifestacija koja spaja ljude na divnoj destinaciji – Paliću. Želimo da se ovde okuplja i takmiči oko 10.000 ljudi, ali nam je za ozbiljniju organizaciju potrebna i podrška Grada.“

Prošlogodišnji pobednik „Zlatnog kotlića Palića“, Saša Preradović, kaže da je za „zlatnu“ riblju čorbu najvažnija dobra volja, a potom i dobra riba, začini i vatra. Saša živi u Subotici ali je rodom iz Hrvatske, pa je, kako kaže, odrastao na specijalitetima od ribe.

Saša Prepadović, prošlogodišnji pobednik: „Pošto sam ja sa Dunava, tačnije poreklom iz Batine iz Hrvatske, to je kod nas tradicija. Kod nas se riblja čorba jednom do dva puta nedeljno kuvala i jela, tako da je to meni jedna navika. Zaista volim da kuvam, ali i da jedem, riblju čorbu.“  

Deo sredstava prikupljen putem takmičenja u kuvanju riblje čorbe, Udruženje građana „Konoba Kujundžić“, kako je najavljeno, doniraće nekoj od ustanova ili pojedinaca u našem gradu, što će biti naknadno odlučeno.

Ostale vesti iz ove kategorije