RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Novi izgled Letnje pozornice pred početak turističke sezone

Bojan Nikolić | 13. jun 2017. | 15:16 | Turizam

Novi izgled Letnje pozornice pred početak turističke sezone

Jedan od najlepših objekata na obali Palićkog jezera -  Letnja pozornica, do kraja meseca dobiće nov izgled. Adaptacija i sanacija jednog dela objekta realizuje  se zahvaljujući  projektu za koji je sredstva u iznosu od 10 miliona dinara odobrilo Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Početkom juna prve mašine i radnici na Letnjoj pozornici uklonili su stare drvene klupe i postojeće staze, a zatim krenuli sa postavljanjem novih, kao i sa rekonstrukcijom garderobera. Po završetku radova, objekat će dobiti sasvim nov izgled i biće spreman da u julu u punom sjaju ugosti najbolje evropske filmove u okviru filmskog festivala.

„Bićemo spremni za Evropski filmski festival na Paliću. Takođe, gledaćemo da mi organizujemo još nekoliko manifestacija nakon renoviranja ovog dela, ali o tome ćemo znati nešto više uskoro, kada postignemo konkretne dogovore. Nama je bitno da u okviru ovog projekta u 10 miliona dinara budžeta uradimo još određene stvari, tako da za sada sve ide po planu i mi smo zadovoljni.“ istakao je Nebojša Daraboš, direktor Park Palić

Letnja turistička sezona na Paliću počinje 24. juna. Posetioci će pored standardnih sadržaja za aktivan odmor, moći da uživaju i u  bogatim kulturnim i zabavnim manifestacijama, koji će se odvijati sve do oktobra.

„Taj 24. jun biće obeležen sa mnogo manifestacija, počevši od Etno festivala do izložbe automobila duž obale jezera. Biće dosta događaja tok dana i to će predstavljati početak turističke sezone. Nakon toga mi ćemo i kao preduzeće i kao partner određenim firmama iz privatnog sektora gledati da okupiramo Letnju pozornicu i da donesemo što više manifestacija kojim ćemo da promenimo izgled i dinamiku turističke sezone na Paliću. Sa druge strane u pregovorima smo sa organizatorima Interetno festivala, da zatvaranje ove masovne manifestacije organizuju na Paliću što iziskuje određene finansijska sredstva i organizacionu strukturu koju ćemo mi gledati da uradimo kako Palić u tom periodu bio puniji nego što jeste.“ objašnjava Nebojša Daraboš, direktor Park Palić

Vlada Srbije je u Strategiji razvoja turizma u našoj zemlji uvrstila Palić na treće mesto prioriteta, čime je pokrenula nove nade, da će turistički biser na severu Srbije dobiti neophodnu infrastrukturu sa kojim bi zaokružili turističku ponudu. U susret tome, na Paliću ne sede skrštenih ruku, već postojeće turističke sadržaje renoviraju, stavljajući ih na raspolaganje  gostima. U narednom periodu nastaviće se izgradnja staze duž obale jezera, radiće se na pojedinim značajnim prepoznatljivim objektima, a Omladinski park će uz postojeće, dobiti i rekonstruisane terene u okviru SRC „Janko Pejanović“.

Ostale vesti iz ove kategorije