RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Subotičani vole obalu Grčke

Bojan Nikolić | 21. jun 2017. | 11:11 | Turizam

Subotičani vole obalu Grčke

Leto je zvanično počelo juče, a letnja turistička sezona  uveliko je u toku. Brojni Subotičani su i ove godine odlučili da odmor provedu na obali mora širom starog kontinenta, pojedinci će se otisnuti u egzotične destinacije, a ima i sugrađana kojima prija banja ili planinski vazduh.

Temperature koje ovih dana prosto „prže“ zemlju, opominju nas da će jul i avgust biti izuzetno vreli. Već tokom narednih dana, veliki broj naših sugrađana potražiće spas od vrućina na obali mora.

Grčka je i ovog leta  najatrkativnija destinacija za Subotičane. Aranžmani su unapred plaćeni i termini  rezervisani, a ovih dana najpopularnije su last minut ponude za kontinentalni i ostrvski deo Grčke.

„Grčka je i dalje ostala destinacija koja je i dalje broj jedan i što se tiče ponuda i što se tiče potražnje naših sugrađana. Tu se situacija nije menjala u odnosu na protekle godine. Zanimljivo je da sada polako ulazimo u period kada je sezona u toku i gde su počele last minute ponude. Last minute podrazumeva rezervaciju od 10 dana pre realizacije aranžmana pa sve do dan pre polaska. Dakle to podrazumeva uglavnom snižene paket aranžmane sa smeštajem i prevozom ili samo najam apartmana u Grčkoj.“  rekao je Marko Korać, Turistička agencija Profis

Nestabilna politička situacija u pojedinim mediteranskim državama na afričkom i azijskom kontinentu, proteklih godina značajno je umanjila broj turista iz našeg grada u tim regionima. Stabilizacijom situacije i povećanjem mera bezbednosti, pojedini Subotičani se za relativno prihvatljivu sumu ponovo odlučuju za Tursku, Egipat i Tunis, a takođe sve češće turisti iz Subotice putuju na egzotična ostrva u Indijskom okeanu ili na Karibe.

„Ove godine primećujemo da se polako popravlja prodaja aranžmana za Egipat i Tursku. Proteklih godina nije bilo problema sa realizacijom aranžmana, ali je postojala neizvesnost i strah kod naših klijenata. Osetili smo zbog tog pad u prodaju, ali ove godine se stvari vraćaju na svoje mesto.“ istakao je Marko Korać, Turistička agencija Profis

Raspadom stare Jugoslavije, destinacije poput crnogorskog primorja i obale Hrvatske izgubili su značajan broj gostiju iz Srbije, dok je Bugarska zbog Crnog mora i dalje neatraktivna. Tako je malo onih koji će se ovog leta zaputiti  u Budvu, Makarsku ili Sunčev breg.

„Smene u Hrvatskoj su najčešće sedmodnevne i recimo sada za ostrvo Hvar ili Baške vode imamo u ponudi paket aranžmane sa polaskom iz Subotice. Ranijih godina smo imali kritike zbog činjenice da smo za Hrvatsku prodavali samo smeštaj bez prevoza, ali od prošle godine u ponudi je aranžman sa organizovanim prevozom. Što se tiče Crbe Gore tu su veze veoma dobre, postoji organizovani prevoz a i ponuda funkcioniše. Za Bugarsku bih rekao da je interesovanje praktično slabije u odnosu na ostale zemlje, da li je to zbog mora ili daljine, nisam siguran, ali u svakom slučaju se daleko manje traži u odnosu na ostale destinacije.“ objašnjava Marko Korać, Turistička agencija Profis

Za rezervaciju letovanja ni sada nije kasno. I u toku turističke sezone, postoji dobra ponuda i velika potražnja, pa još uvek možete daq se obratite turističkim agencijama za odabir idealne destinacije na kojoj ćete provesti godišnji odmor.

„Zas više informacija, najbolje je da dođete u našu poslovnicu koja se nalazi u ulici Dimitrija Tucovića broj 2 odnosno Borovo ulica, kako bi smo vas na pravi način informisali i detaljno prezentovali našu ponudu za leto 2017.“ rekao je Marko Korać, Turistička agencija Profis

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije