RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Termalni bazen na Paliću otvoren za kupače

Bojan Nikolić | 29. jun 2017. | 12:47 | Turizam

Termalni bazen na Paliću otvoren za kupače

Turistički sadržaji na Paliću upotpunjeni su otvaranjem Termalnog  bazena na Muškom štrandu, koji je nakon renoviranja dobio potpuno nov izgled. Bazen je delimično pokriven, postavljenje su nove pločice a poboljšani su i sanitarni sadržaji.

Preduzeće „Park Palić“ je iz sopstvenih sredstava finansiralo remont linije za prečišćavanje termalne vode, a zahvaljujući sredstvima sa konkursa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, plato oko bazena je popločan, izgrađena je nadstrešnica a toaleti su dobili nove sadržaje. Ukupna vrednost radova iznosila je oko 11,5 miliona dinara, a renovirani bazen otvoren je za kupače od 25. juna.

„Termalni bazen se razlikuje od drugih bazena u tome što nije samo sredstvo za osveženje u letnjem periodu, već je to u stvari bazen sa termo-mineralnom vodom koja ima lekovito dejstvo na organizam, samo što smo mi nažalost zaboravili da iskoristimo te potencijale. Nadamo se da ćemo promocijom i daljnim uređenjem termalnog bazena raditi na promociji ove lekovite vode, kao i da će ovo biti osnova za razvoj banjskog turizma u narednom periodu.“ istakla je Katarina Tot, koordinator sektora za turizam preduzeća Park Palić

Dugogodišnji kupači na Termalnom bazenu, prezadovoljni su njegovim novim izgledom i funkcionalnošću. Kako ističe jedan od stalnih gostiju, Mirko Horvacki sa Palića, kojem termalna voda pomaže u oporavku nakon operacije oba kuka, bazen je neprepoznatljiv u odnosu na prethodne godine.

„Puno je bolje u odnosu na prošlu godinu. Čekamo još kabine da završe, barem su tako rekli. Ali ovo je zaista super.“  rekao je Mirko Horvacki, Palić

Kapije Termalnog bazena na Paliću otvorene su od utorka do nedelje u periodu od 9 do 19 časova. Cene ulaznica su ostale iste u odnosu na prethodne godine, pa odrasli plaćaju 300 dinara, penzioneri 200 dinara, đaci 100 dinara, a  u ponudi  je i popodnevna karta koja se prodaje za  period od 14 do 19 časova  i košta 200 dinara . Postoji posebna ulaznica za osobe sa invaliditetom, koje uz odgovarajući dokaz, ulaz plaćaju 50 dinara. Za kupovinu grupnih karata, sve neophodne informacije možete naći na zvaničnom sajtu preduzeća „Park Palić“.

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije