RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Održan prijemni na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

Aleksandra Orlić | 6. jul 2017. | 13:14 | Društvo

Održan prijemni na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

Peta generacija budućih brucoša, danas je polagala prijemni ispit na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, visokoškolska jedinica u Subotici, pri Univerzitetu Privredna akademija iz Novog Sada, u našem gradu, zvanično je počela sa radom 2013. godine,  nakon dobijanja akreditacije. Od tada, samostalno upisuje studente i uspešno deluje u cilju razvoja njihove ličnosti i kreiranja stručnjaka koji će biti osposobljeni da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte.

Srđan Cvijanović, PR Pravnog fakulteta: „Naš Fakultet, a posebno mi u visokoškolskoj jedinici u Subotici, osim teoretskog mnogo pažnje poklanjamo i praktičnom radu. Naravno da je teoretski deo osnova i temelj, međutim, mi se trudimo da pružimo kvalitetnu praksu našim studenatima kako bi oni još za vreme školovanja mogli da se odluče šta je ono čime oni žele da se bave po završetku studija.“

U prilog tome govori i činjenica da je Fakultet do sada organizovao niz praksi za studente u privredi i pravosuđu. Takođe, početkom juna sklopljen je ugovor sa Gradskom upravom, zahvaljujući kojem će studenti tokom četvorogodišnjeg školovanja, praktično znanje sticati i u organima lokalne samouprave.

Srđan Cvijanović, PR Pravnog fakulteta: „Izdvajamo se po tome što smo za kratko vreme u Subotici zaključili sporazume o partnerstvu i saradnji sa gotovo svim bitnim institucijama u gradu, kao što je Viši i Osnovni sud, Više i Osnovno tužilaštvo, zatim sa mnogim izvršiteljima, advokatima i tako dalje. Poslednji takav sporazum bio je sa Gradom. To je ono što doprinosi kvalitetu nastavnog procesa, a i samog kotiranja našeg fakulteta u Subotici.“

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, visokoškolska jedinica u Subotici, u prvom upisnom roku upisuje 100 studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija - studijski program Opšte pravo. Mogućnost da konkurišu i upišu Fakultet, imaju sva lica sa završenom srednjom školom u četvorogodišnjem trajanju, koja uspešno urade test iz opšte kulture.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije