RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Pola miliona dinara od Vlade AP Vojvodine za projekat RRA Panonreg

Bojan Nikolić | 13. jul 2017. | 14:22 | Privreda

Pola miliona dinara od Vlade AP Vojvodine za projekat RRA Panonreg

Efikasno organizovanje i praćenje priprema i sprovođenja projekata iz Programa razvoja AP Vojvodine na lokalnom i regionalnom nivou, cilj je projekta koji je odobrila Pokrajinska vlada, a  u okviru kojeg je Regionalna agencija za razvoj Panonreg dobila određena sredstva.

Za projekat jačanja institucionalnog okvira i uspostavljanja održive administrativne strukture na lokalnom nivou za sprovođenje regionalne politike na području severne Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, odobrio je dva miliona dinara. Regionalna razvojna agencija Panonreg, dobila je 500.000 dinara, koje je namenila za sprovođenje aktivnosti u saradnji sa osam lokalnih samouprava u okolini Subotice.

„Kroz taj projekat mi ćemo pratiti odnosno analizirati izvršenje projekata u prethodnoj godini kao i budućih projekata, i sa softverom koji ima Pokrajinska vlada i softverom koji mi posedujemo, imaćemo razna ukrštanja pomoću kojih ćemo doći do podataka koliko smo bili konkuretni kod izrade projekata, gde smo grešili i šta moramo ispraviti na projektima u budućnosti, kako bi oni bili odobreni i na taj način obezbedili sredstva za naše lokalne samouprave.“ rekao je  Milan Malićević, v.d. direktor Regionalne razvojne agencije Panonreg

Po završetku projekta, analiza i preporuke biće dostavljene Pokrajinskom sekretarijatu kako bi se ubuduće ujednačila metodologija za praćenje Programa razvoja AP Vojvodine. Korisnicima će nakon okončanja ovog projekta, biti omogućeno da prate  realizacije budućih projekata, da izrađuju statistiku i ukrštanje podataka, što će im obezbediti bolji protok informacija i efikasniji rad.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije