RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

"Istraži Srbiju i Hrvatsku"

Bojan Nikolić | 17. jul 2017. | 09:50 | Turizam

"Istraži Srbiju i Hrvatsku"

Doprinos razvoju turizma i očuvanju kulturnog i prirodnog nasleđa, glavni je prioritet IPA prekograničnog projekta „Istraži Srbiju i Hrvatsku“ koji će zajedno realizovati Regionalna razvojna agencija Panonreg, Fond turističkog klastera mikroregije Subotica Palić, Razvojna agencija Slavonskog Broda i Turistički klaster „Slavonska košarica“.

Sagledavanjem situacije u turizmu u oba prekogranična područja, uočeni su brojni nedostaci koji onemogućavaju iskorišćavanje punog potencijala obe turističke regije. Loša turistička infrastruktura, nizak nivo marketinga koji promoviše kulturna nasleđa,  neraznovrsna ponuda ali i nedostatak komunikacije između turističkih operatera sa obe strane Dunava, razlozi su nedovoljne razvijenosti turističke ponude. Stoga projekat za cilj ima jačanje i integraciju  turističke ponude obe prekogranične regije  kao i bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom.

„ Projekat je turističkog karaktera, odnosno radi se na valorizaciji turističkog potencijala ovog područja. Neki od ciljeva projekta koje smo zacrtali usmereni su ka tri turističke rute odnosno na rute koje su vezane za gastronomiju, rekreaciju i za eko turizam. Pored toga formiraćemo veliku bazu podataka pomoću koje će turisti i svi zainteresovani pronalaziti sve neophodne informacije o projektu ali i o ovim regionima koji su interesantni. Takođe izradićemo mape, organizovaćemo ekskurzije za ljude koji će oceniti ovaj projekat i još dosta različitih aktivnosti.“ rekla je Ivana Rađenović, projektni menadžer

Projekat koji će trajati dve godine, finansira se iz razvojnih fondova Evropske unije, sa ukupnim budžetom u iznosu od 370.000 evra, od čega je budžet RRA Panonreg oko 104.000 evra, dok je budžet Fonda turističkog klastera mikroregije Subotica Palić oko 69.000 evra. Očekivanja po završetku projekta usmerena su ka povećanju broja turista, unapređenju saradnje između dva regiona i obogaćivanju aktuelne turističke ponude.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije