RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Azil u Ljermontovoj ulici - problem za stanovnike

Bojan Nikolić | 8. avgust 2017. | 13:57 | Društvo

Azil u Ljermontovoj ulici - problem za stanovnike

Stanovnici Ljermontove i okolnih ulica, već dve godine vode borbu sa azilom za pse, koji je smešten među brojnim kućama. Lavež i neprijatan miris, postali su svakodnevnica stanovnika dela MZ Makova sedmica, a kako ističu najteže je u gluvo doba noći kada krene horsko lajanje. Meštani su potpisali peticiju da se problem reši, i veruju da je pravo na njihovoj strani.

Živorada Dikosavića samo žičana ograda deli od azila sa više od 60 pasa. Više od dve godine vodi privatnu parnicu da se azil izmesti van grada, kako bi mogao da vodi normalan život. Međutim ta borba za sada nije dala rezultate.

„Psi stalno laju. Ja sam sve javio mom advokatu i on je krenuo u proceduru sređivanja papira da bi presudili u našu korist. Pisao je nadležnima u Beogradu, međutim dobili smo odgovor da azil nije registrovan. I nakon dva meseca taj odgovor nam je potvrđen ali nakon svega zadnji odgovor je bio da je azil nekako legalizovan i da ih ne možemo premestiti. Stoga morao sam da napustim tu parnicu.“ rekao je Živorad Dikosavić, stanovnik Ljermontove ulice

Pored Živorada i Josipu Pisaniću svakodnevnica je postala nezamisliva. Dvadeset godina stanovnik je Ljermontove ulice gde je osnovao porodicu i pronašao svoj mir, a danas ne može ni kafu da popije u sopstvenom dvorištu od nesnosnog smrada i buke koja dopire iz azila.

„Imam veliki problem, noću ne možemo da spavamo. Ja sam na sve prozore stavio stirodor da bi ublažio buku. Neprijatno je svaki dan jer se smrad širi poslepodne i predveče kada smo svi kući. Moje dete od 12 godina noćima ne spava jer ga je probudio lavež pasa. Mi zaista nemamo ništa protiv ni pasa ni vlasnika, ali je problem mesto gde se drže ovi psi.“ objašnjava Josip Pisanić, stanovnik Ljermontove ulice

Rukovodstvo Mesne zajednice Makova sedmica u potpunosti je upoznato sa morom svojih komšija. Potpisanu peticiju stanovnika Ljermontove ulice predali su lokalnoj samoupravi i očekuju da se nastali problem reši.

„Pisana je peticija za ovaj azil u Ljermontovoj i mi smo to prosledili Gradu. Odgovor nismo dobili, ali smo bili pozvani na razgovor u Gradsku kuću na temu ovog azila i azila u Titogradskoj. U Gradu nisu upoznati sa azilom u Ljermontovoj ali će se pozabaviti time. Sve što možemo učiniti i dobiti to možemo samo sa gradskim ocima jer oni raspolažu sa informacijama da li azil ima ili nema dozvole. Mi kao skupština MZ nismo dobili odgovor da li azil dobio legalizaciju ili ne. Mi znamo za probleme, inače ja i živim u ovoj ulici i isto tako čujem te pse, a naselje je urbanizovano. Ne znam da li imaju pravo da drže pse ovde, ali znam mi svi volimo životinje i ne smeta mi da neko ima dva tri psa u dvorištu ali 60 je previše.“ izjavio je Mirsad Nalić, predsednik saveta MZ Makova sedmica

Sudbina azila i stanovnika Ljermontove ulice sa okolinom i dalje se nalazi u magli. Po dobijenim informacijama, taj deo Makove sedmice je prema urbanističkom planu namenjen za stambene objekte i poslovne prostore, pa se nameće pitanje, da li i na koji način se može dobiti dozvola za izgradnju azila. Za ugrožene stanovnika, ta činjenica u ovom slučaju može biti slamka spasa.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije