RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Programi podrške MMSP

Karolina Bašić | 29. avgust 2017. | 14:17 | Privreda

Programi podrške MMSP

Razvojna agencija Srbije odobrila je realizaciju projekta Poboljšanje nematerijalne podrške preduzetnicima i mikro, malim i srednjim preduzećima na teritoriji osam jedinica lokalne samouprave na severu Vojvodine koje pokriva Regionalna razvojna agencija Panonreg. Vrednost projekta je 2,4 miliona dinara, polovinu sredstava obezbeđuje Razvojna agencija Srbije, polovina je učešće Panonrega.

Projekat ima za cilj povećanje konkuretnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kroz razvoj i unapređenje usluga koje Regionalna razvojna agencija Panonreg kroz svoje kancelarije pruža krajnjim korisnicima u svih osam opština koje pokriva, a to su Bačka Topola, Mali Iđoš, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka i Apatin. Ključna polja za realizaciju projekta, odnosno nematerijalne podrške ogleda se kroz unapređenje baze podataka o preduzećima i spajanje svih baza podataka koje postoje u pomenutih osam opština.

Osim unapređenja softvera i baze podataka, projekat uključuje unapređenje uslova rada u lokalnim kancelarijama i realizaciju obuke na srpskom i mađarskom jeziku.

U Panonreg-u ističu da je nematerijalna podrška izuzetno važan segment u razvoju pirvrede i upućuju poziv svim malim, mikro i srednjim preduzećima i preduzetnicima, koji žele da unaprede svoje poslovanje, da im se obrate. Vreme realizacije projekta je do kraja godine.

Ostale vesti iz ove kategorije