RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Profesionalni upravnici zgrada će upravljati i otpadom

Marijana Tolimir | 18. septembar 2017. | 14:00 | Društvo

Profesionalni upravnici zgrada će upravljati i otpadom

Kako upravljati otpadom i na koji način zaraditi novac selektujući otpad, bila je tema predavanja koje održano u prostorijama Arhus centra, namenjeno budućim profesionalnim upravnicima zgrada.

Buduća profesionalna upravnica za zgrade, Milanka Dulić, kaže da se o otpadu kao vrednosti veoma malo zna, te da joj je predavanje u Arhus centru bilo veoma korisno. Jer, dodaje Milanka, određeni deo otpada može da se iskoristi i da se na njemu zaradi novac, koji može da se uloži u održavanje zgrade.

Jedna dodatna obuka van one redovne za profesionalne urpavnike zgada, bila je namera Arhus centra, navodi Snježana Mitrović, menadžerka centra. Osim sa Arhuskom konvencijom, budući upravnici upoznali su se i sa pravom na učešće u odlučivanju, o čemu su govorili predstavnici Gradske uprave, kao i o projektu zelene zgrade Subotice u koji je uključeno 15 zgrada, objašnjva Mitorvić.

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Subotica, koja sprovodi obuku za profesionalne upravnike zgrada, rado se odazvala pozivu Arhus centra, jer će prema rečima Janoša Bagija, sekretara za obrazovanje, ovo biti samo dodatan benefit za buduće upravnike.

Prva obuka za profesionalne upravnike zgrada se završava i sutra se održava ispit, nakon čega sledi dobijanje licence za prvih 12 upravnika. U toku je prijava  za novi ciklus obuke, za koji se već prijavilo njih 15.

Ostale vesti iz ove kategorije