RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Potpisan sporazum između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

Bojan Nikolić | 28. septembar 2017. | 14:18 | Društvo

Potpisan sporazum između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

Predstavnici Visokoškolske jedinice Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Prekršajnog suda u Subotici, potpisali su danas ugovor o saradnji.

Sporazum predviđa organizaciju praktične nastave u Prekršajnom sudu, a takođe sudije u okviru predavanja, vežbi i kurseva mogu biti angažovani na Fakultetu. Time je obezbeđena dvosmerna komunikacija i učešće studenata u sporovima i procesima koji se vode pred Prekršajnim sudom, odnosno učešće predstavnika Suda u nastavnim aktivnostima. Obe institucije zadovoljne su potpisanim sporazumom, koji će biti od koristi za obe strane.

„Značaj je veliki zato što je Prekršajni sud jedan od stubova pravosuđa svake zemlje. Studenti pored teorijske neophodno je da imaju i praktičnu nastavu i uopšte moraju da se tokom studija opredele, kakve imaju afinitete i sa čime bi voleli da se bave posle završetka studija. „ rekao je prof. Marko Carić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

Prekršajni sud u Subotici postoji sedam godina, i današnji sporazum je prvi potpisan dokument te vrste u njegovoj kratkoj istoriji. Zaposleni u Sudu prenosiće svoja znanja i iskustva na mlađe kolege, putem velikog broja pozitivnih propisa koje je ova ustanova primenila tokom svog postojanja.

„Studenti mogu da očekuju u ovom delu nekog njihovog stručnog rada na sudu, da se upoznaju sa prekršajnim postupkom i sa nekoliko stotina pozitivnih propisa  koji su primenjeni u dosadašnjem radu, i odgovorno tvrdim da se upoznaju do tančina sa prekršajnim postupkom, sa svim elementima koji se ovde izučavaju, dešavaju i koje nosi svaki predmet ponaosob. Mislim da studenti mogu steći dobra praktična znanja za neko dalje svoje napredovanje ili edukaciju.“ objašnjava Ljubo Simić, predsednik Prekršajnog suda u Subotici

Stručnu praksu u Prekršajnom sudu obavljaće svi studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe iz Subotice, podeljeni po grupama. Praktična nastava organizovaće se prvenstveno prema predmetima zastupljenim na fakultetu, ali biće primenjene i druge prakse, u dogovoru sa rukovodstvom Suda.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije