RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Panonreg dobitnik priznanja "Lider održivog razvoja"

Bojan Nikolić | 8. oktobar 2017. | 12:40 | Privreda

Panonreg dobitnik priznanja "Lider održivog razvoja"

Priznanje „Lider održivog razvoja“ koje se dodeljuje u okviru Dunavskog biznis foruma, ove godine dobila je Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ iz Subotice. Nagrada je namenjena vodećim kompanijama, agencijama, privrednicima, naučnim i javnim radnicima za konkurentnost i unapređenje održivog razvoja u zemljama Podunavskog sliva.

Šesti Dunavski biznis forum pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, okupio je u Novom Sadu političare i privrednike iz 14 zemalja sliva Dunava, što predstavlja jedinstvenu regiju sa preko 240 miliona stanovnika. Forum je posvećen Dunavskoj strategiji i ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala.

„Panonreg je svojim zalaganjem je prepoznat od strane organizatora i zbog toga su nam dodelili ovo priznanje kao lideru održivog regionalnog razvoja što je za nas velika čast ali ujedno i veća obaveza. Mi kroz naš dalji rad moramo to i opravdati što nam je i želja.“ rekao je Milan Malićević, direktor RRA Panonreg

U proteklih devet meseci, Panonreg  je učestvovao  u pisanju 115 projekata uglavnom iz oblasti privrede, a ukupna vrednost tih projekata je 25,8 miliona evra.       Napisano je 89 domaćih projekata i 26 međunarodnih, od kojih je najznačajniji IPA prekogranični projekat „Istraži Srbiju i Hrvatsku“ koji realizuju zajedno sa Fondom turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić, Razvojnom agencijom Slavonskog Broda i turističkim klasterom „Slavonska košarica“. Projekat će trajati dve godine, finansiraće se iz razvojnih fondova Evropske unije sa ukupnim budžetom od 370.000 evra, a očekivanja po završetku projekta usmerena su ka povećanju broja turista, unapređenju saradnje između dva regiona i obogaćivanju aktuelne turističke ponude.

„Cilj projekta je da se ojača i integriše prekogranična turistička ponuda i unapredi upravljanje kulturnom baštinom ove dve regije kroz određeni set aktivnosti koji su zamišljeni da se sprovedu kroz projekat. To su brendiranje i promocija zajedničkog turističkog proizvoda, koji se odnosi na kreiranje tri turističke rute koje su vezane za ekologiju, gastronomiju i rekreaciju, kao i povećanje kompetencije pružanja usluga na ove tri turističke rute koje će biti kreirane.“ izjavila je Ivana Rađenović, projektni menadžer

U planu Regionalne razvojne agencije „Panonreg“ je nastavak realizacije započetih projekata i aktivno učešće u nastanku novih, naročito u međunarodnih okvirima. Za narednu godinu je planirana i organizacija sedmog Dunavskog biznis foruma na Paliću, koji bi okupio veliki broj značajnih privrednika i političara iz velikog broja zemalja regiona i Evropske unije u našem gradu.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije