RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Primena korektivne gimnastike neophodna za pravilan razvoj dece i sportista

Bojan Nikolić | 12. oktobar 2017. | 14:28 | Sport

Primena korektivne gimnastike neophodna za pravilan razvoj dece i sportista

Predavanje za trenere na temu „Korektivna gimnastika u službi pravilnog razvoja mladih sportista“, održano je danas u trofejnoj sali Sportskog Saveza Subotice koji je edukaciju realizovao u saradnji sa Akademijom „Korak“.

Cilj predavanje je da se trenerima pokažu načini koji će njihovim sportistima pomoći da se pravilno razvijaju usput čuvajući svoje zdravlje i fizičku spremnost. Redovnom primenom korektivne gimnastike u svakodnevnom treningu, sportisti mogu dostignuti željenu formu i fizičku spremu za ostvarivanje očekivanih rezultata.

„Danas će se pričati o načinima prevencije i sprečavanja deformiteta kod dece i sportista, ili ako se već pojavio deformitet kako da se zajedničkim snagama reaguje kako bi se tim mladim ljudima omogućilo da urade najbolje za sebe i za svoj klub.“ izjavila je Milanka Stankić, sekretar Akademije „Korak“

Podršku predavanju i projektu pružio je i Sporstki Savez Vojvodine na čelu sa našim proslavljenim odbojkaškim reprezentativcem Slobodanom Boškanom. Sportski radnici pokrajine i grada su svesni aktuelnih problema sa smanjenom fizičkom aktivnosti dece kao i sa brojnim oblicima deformiteta,  pa je zajednička podrška projektima uvođenja sportova i vežbi za pravilan razvoj dece korak ka rešavanju ovog ogromnog problema.

„Vrlo dobro sam svestan činjenice koliko je važan taj pravilan rad sa decom, pogotovo u današnje vreme gde imamo veliki problem i možda čak jednu svojevrsnu epidemiju lošeg držanja, problema sa kičmom, zdravstvenih problema kod male dece.  Možda čak  u tom uzrastu kada kreću u osnovnu školu pa do četvrtog razreda je neophodno da se bavimo njima i njihovim pravilnim razvojem. Posle kako dalje odrastaju, svako od njih počinje da se bavi nekim sportom i tada postaje sve teže i teže ispraviti probleme u pravilnom držanju i kičmi, tako da kažem, najvažnije obratiti pažnju u tom uzrastu kada su mali, kako bi se te nepravilnosti ispravile.“ rekao je Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine

Akademija „Korak“ osnovana je 1999. godine sa ciljem pravilnog razvoja dece i sportista kroz primenu gimnastičkih vežbi. Održano predavanje organizovano je u sklopu projekta uvođenja korektivne gimnastike u trenažni proces, iza kojeg su stali Sportski Savez Subotice i resor za sport i omladinu u lokalnoj samoupravi, a posvećeno je Svetskom danu kičmenog stuba koji se obeležava 16. oktobra.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije