RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Grad i PKS-RPK Severnobačkog okruga potpisali ugovor o saradnji

Bojan Nikolić | 9. novembar 2017. | 14:04 | Privreda

Grad i PKS-RPK Severnobačkog okruga potpisali ugovor o saradnji

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, zaključen je danas između Grada i Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga. Sporazum predstavlja  formalizaciju postojeće saradnje lokalne samouprave i zaposlenih u komorskom sistemu.

Predmet Sporazuma odnosi se na saradnju dveju strana radi ostvarivanja interesa svih privrednih subjekata koji  posluju u Subotici. On predviđa  razmenju informacija i iskustava, koordiniranje zajedničkog rada kao i  dogovaranje oko pitanja od zajedničkog interesa za potpisnike.

„Vreme u kome živimo, nosi izazove i zahteve na koje uvek moramo biti spremni da odgovorimo. To je moguće samo zajedničkim naporom i sinergijom. Globalna ekonomija i tržište, uslovi poslovanja na domaćem tržištu, monetarna fiskalna politika, socijalne mere i druge, nameću potrebu stalne komunikacije sa privrednicima sa ciljem da Grad u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, stvori povoljniju poslovnu klimu i učini je što povoljnijom za sve privrednike. Grad Subotica ulaže napore da prepozna potrebe privrede i da zajedno razvijamo naš grad.“ izjavio je Srđan Samardžić, član GV za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje

Jačanje privredne atmosfere i kreiranje pozitivnog privrednog miljea za šta postoji čvrst konsenzus pretočen u Sporazum, može doneti brojne benefite Subotici. Podaci  pokazuju da je naš region nekoliko godina lider srpskog izvoza, a sa današnjim udruživanjem odlučnije se staje iza cilja da se postojeći rezultati unaprede.

„Spoznajom onoga što je bitno da se taj privredni milje napravi, mi imamo krunu ove godine u vidu ovakvog Sporazuma. Zašto? Zato što je sedište PKS-RPK Severnobačkog okruga u Subotici a iskreno da vam kažem ono što se dešava na našoj teritoriji, nosilac polovine tog posla je privreda Subotice. Sve što smo sa Gradom radili a vezano za privredu, sada krunišemo jednim sporazumom, kako bi i službe znale šta trebaju da rade i kojim putem se ide. Nema između nas konkurencije, jer mi zajedno treba da se branimo od druge konkurencije.“ rekao je  Slobodan Vojinović, v.d. predsednika PKS-RPK Severnobačkog okruga

Jedan od glavnih zadataka koji je predviđen  Sporazumom odnosi se na promovisanje privrednih i industrijskih potencijala Subotice sa ciljem da se privuku investitori. Turizam zauzima značajno mesto u zajedničkoj sferi interesovanja, posebno Palić, gde obe strane očekuju investicije koje će na pravi način iskoristiti turistički potencijal, za šta podršku imaju od Vlade Srbije.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije