RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Kanjiža novi potpisnik Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa PKS-RPK Severnobačkog okruga

Bojan Nikolić | 15. novembar 2017. | 14:44 | Privreda

Kanjiža novi potpisnik Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa PKS-RPK Severnobačkog okruga

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga, nakon Subotice, Sente, Malog Iđoša i Ade, potpisala je  Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i sa opštinom Kanjiža.

Nastavak dobre saradnje Privredne komore i opštine Kanjiža, pretočena je u Sporazum za koji rukovodstvo Opštine veruje da može doprineti daljem razvoju. Za lokalnu samoupravu i njene privrednike,  važna je podrška Komore prilikom sklapanja novih poslova i otvaranju ka novim tržištima.

„Ja bih istakao dve stvari koje su važne u ovakvoj saradnji. Imali smo i do sada saradnju sa Privrednom komorom, ali mislim da ova vrsta definisane saradnje će poboljšati našu komunikaciju, jer za lokalnu samoupravu je veoma važno da dobije statističke analize i podatke neophodnih za donošenje strateško-operativnih odluka na nivou ekonomskog razvoja opštine. Sa druge strane kada se krene u privredni razvoj i počnu razgovori sa privrednicima tada nam je bitno da imamo stručnost i instituciju koja će stati iza nas i koja možeda nam pomogne u uspešnoj realizaciji pregovora.“ rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža

Stavljanjem potpisa obe strane, krunisani su dosadašnji rezultati ostvareni kroz kooperaciju privrede, Opštinske uprave i komore. Pred njima je kompleksan posao povećanja trenutnih proizvodnih kapaciteta, dodatnog zapošljavanja i širenja na svetskom tržištu, sve sa ciljem da se spreči dalji odliv stanovništva.

„Na različitim frontovima radimo a u suštini sa sinergijom treba da napravimo jedan bolji privredni milje, koji donosi boljitak svim građanima na teritoriji lokalne samouprave i mnogo šire. Pravaca saradnje ima više, od mogućih zajedničkih investicija, sastanaka, protokola, edukacija, razvoja turizma, do pomoći oko reke Tise kao plovne reke.“  izjavio je Slobodan Vojinović, v.d. predsednika PKS-RPK Severnobačkog okruga

Prilikom posete opštini Kanjiža, delegacija Privredne komore Srbije – Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga, posetila je porodično preduzeće Mikrocer, koje se od 1994. godine bavi veleprodajom raznovrsnog alata. Delegacija je upoznala rukovodstvo firme sa benefitima promene komorskog sistema, potpisivanja Sporazuma, ali i predočila načine zajedničke saradnje od koje kompanija može imati pozitivne koristi.

 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije