RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Završen proces ozvaničenja saradnje sa lokalnim samoupravama

Bojan Nikolić | 22. novembar 2017. | 13:43 | Privreda

Završen proces ozvaničenja saradnje sa lokalnim samoupravama

Predstavnici Opštine Bačka Topola i Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore za Severnobački okrug, potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Ovakav vid saradnje već je uspostavljen sa opštinama Senta, Mali Iđoš, Ada i Kanjiža i sa Gradom Suboticom.

Potpisivanje sporazuma sa Privrednom komorom, izuzetno je značajan za Opštinu Bačka Topola u kojoj smatraju da će se postojeća saradnja proširiti, da će privrednicima i opštinarima biti olakšano rešavanje gorućih problema, kao i da će se uvesti red u poslovanje.

„Današnjim činom šta se dobija a šta ne? Ako ništa drugo, ovim činom počinjemo uokvirenu saradnju, koju ćemo sada da proširujemo, posebno ako se radi o Zakonu o socijalno ekonomskom savetu i ponašanju između poslodavca, zaposlenih i naravno organa vlasti koji su samo posmatrači ali i koji reaguju u slučaju da se neke stvari ne mogu razjasniti. Mislim da ta uloga nije jednostavna i da nosi odgovornost a verujem da je najteže preseći i doneti odluku.“ rekao je Gabor Kišlinder, predsednik Opštine Bačka Topola

Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga,  potpisivanjem  Sporazuma sa Bačkom Topolom, prva je u Srbiji završila ciklus ozvaničenja saradnje sa lokalnim samoupravama. Pred komorom i predstavnicima Opštine sada je proces stvaranja boljeg privrednog ambijenta, kroz  sinergiju i iskorištavanje potencijala.

„Uključujemo se u aktivnost koja je prihvaćena od Vlade Srbije, Pokrajinske Vlade i ovo je druga godina od deset koje su namenjene preduzetništvu, gde je dat zadatak da ekonomija i politika rade zajedno u korist svih.“ izjavio je Slobodan Vojinović, v.d. predsednika PKS-RPK Severnobačkog okruga

Privreda Bačke Topole aktivno učestvuje u ostvarivanju dobrih rezultata celokupnog regiona. Prethodne godine privrednici ove opštine napravili su promet sa inostranstvom u iznosu od 100 miliona dolara, od čega su izvezli proizvode u vrednosti od 60 miliona dolara.

 U Bačkoj Topoli registrovano je preko 600 privrednih društava od čega su 546 preduzetnici, odnosno pokretačka snaga privrede za koje Regionalna privredna komora ima ulogu ombdusmana. Sve njih može da raduje činjenica da je u toku formiranje Parlamenta preduzetnika u Privrednoj komori Srbije, gde će sve opštine i gradovi imati svog predstavnika izabranog od strane Udruženja preduzetnika sa lokala.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije