RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Zimski festival tradicija u subotu na Paliću

Bojan Nikolić | 28. novembar 2017. | 14:31 | Turizam

Zimski festival tradicija u subotu na Paliću

Tradicionalni „Zimski festival tradicija“ održaće se u subotu na platou ispred Male gostione na Paliću. Organizatori su za sve posetioce pripremili bogatu izložbu domaćih proizvoda koji će se prodavati po pristupačnim cenama, a program će upotpuniti takmičenje u pečenju čvaraka.

Organizatori manifestacije za cilj imaju očuvanje lokalne tradicije kao i promociju domaćih proizvoda. Ideja je nastala pre jednu deceniju, kada je započeta akcija stvaranja baze podataka lokalnih proizvođača kako bi im bilo omogućeno da svoje proizvode pored redovnog tržišta, ponude i na javnim događajima.

„Svi posetioci imaće priliku da kupuju tradicionalne proizvode iz naših seoskih kuća, ručno rađenje od lokalnih sirovina. Dakle mi želimo da oživimo sve te proizvode i da ih prilagodimo našim uslovima života.“ izjavila je Čila Abraham, organizacioni odbor manifestacije

Zimski festival tradicije počinje u subotu u 9 časova, kada će učesnici otvoriti svoje tezge sa domaćim proizvodima. Posetioci će moći da biraju između prehrambrenih proizvoda, pića ali i rukotvorina. Manifestaciju će obeležiti šesto po redu takmičenje u pečenju čvaraka za koju je trenutno prijavljeno preko 20 ekipa a prijave traju do petka na broj telefona 069/754-043. Kotizacija po ekipi iznosi 2000 dinara za šta se dobija 10kg slanine za pravljenje čvaraka, a po potrebi biće obezbeđene i dodatne količine slanine po pristupačnoj ceni. Za pobednike u takmičenju organizatori su namenili boravak u Sokobanji a obezbeđene su i vredne nagrade za drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu.

Ostale vesti iz ove kategorije