RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Bojan Nikolić | 5. decembar 2017. | 14:14 | Turizam

Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Atraktivna turistička manifestacija „Trka Deda Mrazeva“ održaće se u nedelju na Paliću po 19. put. Jedan od najlepših događaja tokom godine na Paliću, osmišljen je da promoviše zimsku turističku sezonu kroz rekreaciju i zabavu.

Organizatori su obezbedili kružnu stazu po kojoj će učesnici trčati ili šetati, a jedini uslov za učešće u trci jeste da trkači bez obzira na godine starosti budu obučeni u kostim ili neko obeležje Deda Mraza. Za sve učesnike trke obezbeđene su medalje koje će po završetku  deliti lično popularni deka.

„Bitno je istaći da je iz godine u godinu odziv na ovu manifestaciju sve veći. Prethodne godine imali smo 1200 učesnika trke, čime se organizatori i Park Palić izuzetno ponose, s obzirom da je svrha manifestacije zapravo promocija sportskog duha starih i mladih, druženje, zabava ali i početak proslave novogodišnjih praznika.“ izjavila je Radmila Šakić, Park Palić

Mesna zajednica Palić zajedno sa preduzećem Park Palić suorganizator je ove poznate turističke manifestacije. Za sve goste trke, predstavnici Mesne zajednice i volonteri pripremili su hleb sa mašću, čaj i kuvano vino a za najmlađe i izložbu dečjih crteža na Velikoj terasi.

„Te crteže očekuje do petka do 12h u prostorijama MZ Palić, nakon čega ćemo izložiti slike na Velikoj terasi u nedelju od 10h. Svako dete dobiće diplomu a najlepše crteže ćemo nagraditi sa poklonima. U nedelju imaćemo i besplatnu radionicu za najmlađe od 10h na Velikoj terasi, gde će deca praviti božićne i novogodišnje ukrase, i sve što naprave mogu da nose kući.“ objašnjava Marta Dobo, predsednik skupštine MZ Palić

Jedan od idejnih tvoraca trke, ultramaratonka Elvira Janoši, istakla je da ove godine nema plaćanja kotizacije za učešće na trci, jer manifestacija nema humanitarni karakter u odnosu na prethodnu godinu, kada su sakupljana sredstva za specijalni bicikl namenjen našem sugrađaninu Slavku Adamovu, rođenom bez gornjih ekstremiteta. Janoši veruje da će broj učesnika nadmašiti sva očekivanja i da će se svi dobro provesti.

„Nema kotizacije za trkače, već samo treba da imaju dobru volju, kostim ili kapu Deda Mraza i da se pojave na Paliću kod Velike terase u nedelju 10. decembra.“ rekla je Elvira Janoši, Ultramaratonski savez Srbije

Start trke Deda Mrazova, zakazan je za nedelju u 11h ispred Velike terase na Paliću. Nakon trke, za najmlađe će biti održana besplatna dvojezična novogodišnja predstava.

Ostale vesti iz ove kategorije