RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Radionica o predviđanju blokade kompanije

Bojan Nikolić | 5. decembar 2017. | 14:24 | Privreda

Radionica o predviđanju blokade kompanije

Besplatna radionica o mogućnostima predviđanja blokade kompanije, održana je danas u prostorijama Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga. Radionicu je organizovala kompanija „Bisnode“, evropski  lider u oblasti poslovnih i bonitetnih informacija.

Blokadu kompanije moguće je predvideti zahvaljujući  programu informator plus, putem koga se mogu redovno dobijati relevantne informacije o kompanijama sa kojima se planira saradnja.

„Kompanije koje puno duguju i čija se zaduženost vidi u prethodne četiri godine, možete ih pratiti i naslutiti da su u blokadi. Bonitetna ocena kao i dinamična ocena takođe mnogo govori. Bonitetna ocena govori kako je kompanija poslovala kada je predala finansijske izveštaje a dinamična ocena meri dinamiku poslovanja preduzeća. Dakle kompanije koje imaju istorije blokada mogu da se stave u određeni portfolio i da se prate da se one unesi u vaš informator plus i da dobijate obaveštenja.“ rekla je Ana Čumić, konsultant prodaje Bisnode doo

Predstavnici kompanije Bisnode govorili su na radionici i o načinima pronalaska novih partnera ali i analizi konkurencije, neophodnoj za  određivanje pravca budućeg  poslovanja.

„U pronalaženju novih partnera imamo alate koje omogućavaju klijentu da sam definiše brojne parametre poput sedišta, određene delatnosti, stanja dugova, informaciju o broju radnika i rastu broja radnika, informacijama o osnivačima kompanije, veličine preduzeća i mnogih drugih parametara koji vam kroz filtriranje podataka daje konačan spisak. Što se tiče analize konkurencije kompanija koja se bavi određenom granom delatnosti dobije vrlo pregledno i tačno koliko ima kompanija u toj njenoj delatnosti, prosečna bonitetna ocena, sedište kompanije, broj sličnih kompanija u okruženju, procenat ugašenih sličnih kompanija u određenom vremenskom periodu, broj sličnih kompanija u stečaju odnosno likvidaciji, dakle sve parametre koje ukazuju na stanje u grani privrede kojom se bave.“ objašnjava Ana Čumić, konsultant prodaje Bisnode doo

Najveći evropski provajder poslovnih i bonitetnih informacija, kompanija Bisnode, već 36 godina se uspešno bavi prikupljanjem i proverom podataka kao i njihovim uređivanjem prema potrebama tržišta. Cilj kompanije je da pomogne preduzećima da povećaju prodaju, minimalizuju rizike i troškove te da  donesu bolje poslovne odluke u svakodnevnom poslovanju.

 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije