RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

„Zdravo med“ proširio kapacitete i uveo nove usluge

Bojan Nikolić | 17. decembar 2017. | 14:25 | Zdravstvo

„Zdravo med“ proširio kapacitete i uveo nove usluge

Poliklinika „Zdravo med“ proširila je kapacitete svog poslovnog i radnog prostora u kojima pružaju usluge zdravstvenog pregleda. Novi prostor prostire se na oko 150 kvadratnih metara, koji čine četiri nove ordinacije, učionica za obuku pružanja prve pomoći i operaciona sala.

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Zdravo med“ osnovan je tokom 2015. godine kao privatna lekarska praksa, a vrednim radom stručnog osoblja uspeli su tokom dve i po godine da se pozicioniraju u sam vrh sistema zdravstvene zaštite u gradu. Kako je rasla sama privatna zdravstvena ustanova, rađale su se i nove ideje što je dovelo do prelaska na nivo Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika.

„Više smo bili orijentisani prema jednoj preventivnoj delatnosti, i shvatili da postoje uslovi da postanemo zdravstvena ustanova Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika. On se tako zove jer je tako registrovan, a pruža sada pogotovo preventivne usluge vezane za službu medicine rada, zdravstvenu zaštitu zaposlenih ali i svih drugih građana kojima su potrebne neke usluge tog tipa kao što su pregledi radi produženja i dobijanja vozačkih dozvola, pregledi za nošenje oružja, pregledi za firme periodični, sistematski, ciljani sistematski, prethodni pregledi, pregledi sportista itd.“ rekao je dr Rodoljub Đurić, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Zdravo med“

Proširenjem kapaciteta, proširiće se i broj preventivnih i kurativnih usluga. Tokom 2016. godine, u „Zdravo medu“ obavljeno je više od 2700 klasičnih odnosno 2200 kurativnih usluga pregleda, dok statistika za ovu godinu pokazuje rast na oko 4000 preventivnih odnosno 2700 kurativnih pregleda.  Zavod za zdravstvenu zaštitu pruža usluge centra za hipertenziju, medicine rada, sportske medicine, plazma terapije, test opterećenja srca, rehabilitacije,  trajne epilacije, estetske dermatologije, endoskopske i gastroenterološke dijagnostike uz anesteziju i male hiruške intervencije.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije