RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vojska Srbije prikazala deo opreme i naoružanja na Gradskom trgu

Bojan Nikolić | 13. februar 2018. | 12:56 | Društvo

Vojska Srbije prikazala deo opreme i naoružanja na Gradskom trgu

Subotičani su danas ostali zatečeni i prijatno iznenađeni prolazeći centrom grada gde je održan taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Vojnici i oficiri naše zemlje u punoj ratnoj opremi, predstavili su građanima deo arsenala naoružanja, a istovremeno razgovarali sa brojnim zainteresovanim građanima.

Povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovali su aktivnost prikaza naoružanja i vojne opreme sa ciljem da se vojska popularizuje među građanima, ali i da se dodatno promoviše akcija upisa profesionalnih vojnika koja je za sada ocenjena uspešnom.

Povodom Dana državnosti, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovali su taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme u cilju da u garnizonima gde nema vojske, da se građani upoznaju i da se druže sa vojskom, kako bi videli našu opremu. Pored Subotice, akcija se održava u više gradova u Srbiji. Drugi cilj jeste da se ljudi upoznaju sa raspisanim prijemom profesionalnih vojnika koji traje od oktobra 2017. godine. Mi smo zadovoljni odzivom ljudi,  ali mi želimo da kroz ovakve akcije popularizujemo vojsku kao i da povećamo broj kandidata. Sa tim imaćemo veći izbor lica koji konkuriše iz građanstva.“ rekao je major Adam Horvat, zamenik komandanta garnizona Bačka Topola

Vojska Srbije svakodnevno u saradnji sa Ministarstvom odbrane sprovodi redovne aktivnosti u cilju zaštite teritorijalnog integriteta naše zemlje, ali su angažovani i na drugim poljima. Najveći izazov i dalje predstavlja kopnena zona bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom gde su smeštene brojne jedinice Vojske Srbije sa zadatkom očuvanja mira i stabilnosti.

„Administrativna linija jeste trenutno jedan od naših glavnih zadataka, ali nije i jedini. Pored toga mi učestvujemo u raznim pomoćima stanovništvu, poput nesrećnih poplava u Obrenovcu gde je vojska bila izuzetno angažovana, a isto tako učestvujemo u pomoći organima reda Republike Srbije u vanrednim situacijama. Ali da težište je angažovanju u zoni kopnene bezbednosti na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.“ izjavio je vodnik Miloš Kovačević, komandir izviđačkog odeljenja VS

Na centralnom gradskom trgu prikazano je više vrsta pušaka, minobacači raznih kalibara, savremena oprema telekomunikacija i opreme za izviđanje, vozila za borbena dejstva i izviđanje a  najatraktivniji za naše sugrađane je bio moderni višecevni lanser raketa „Oganj“.

Vojska Srbije u svom sastavu broji 36.000 profesionalnih vojnika, 212 tenkova, 95 aviona, 64 helikoptera i 82 raketna sistema.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije