RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Odbojkaši Spartaka preokretom do polufinala Superlige Srbije

Bojan Nikolić | 13. mart 2018. | 13:39 | Sport

Odbojkaši Spartaka preokretom do polufinala Superlige Srbije

Fantastičan meč odigran je sinoć u Hali sportova, gde su odbojkaši Spartaka na krilima sjajne podrške sa tribina, preokrenuli rezultat i trasirali sebi plasman u polufinale odbojkaške Superlige Srbije. Plavi golubovi su nakon rezultatskog deficita i zaostatkom od dva seta, uradili potpuni restart i u odlučujuće setove ušli sa novim pristupom i pobedničkim mentalitetom, što je na kraju dovelo do velikog slavlja i pobede nad Jedinstvom iz Stare Pazove 3:2 (20/25, 20/25, 25/19, 25/14, 15/10).

U prva dva seta iskusni Sremci kontrolisali su situaciju na parketu i u pravo vreme slamali svog protivnika, što ih je dovelo na korak od plasmana u polufinale. Međutim sa tim se mladi lavovi pod komandom Igora Žakića nisu složili, te su zaigrali kao u transu i ekspresno se vratili u meč dobivši naredna dva seta ubedljivo 25:19 i 25:14.

Poslednji, odlučujući set plavi golubovi rešili su u svoju korist 15:10, i tako trasirali sebi put u polufinale najjačeg domaćeg klupskog takmičenja.

Ako se u obzir uzme činjenica, da su Subotičani na startu takmičenja bili označeni kao ekipa koja će se boriti za opstanak jer se radi o mladom timu koji je plasman u Superligu obezbedio u baražu, onda ovaj uspeh možemo okarakterisati kao čudom, koji je produkt sjajnog rada trenera Igora Žakića i sjajnom atmosferom među mladim momcima koji su željni dokazivanja i gladni dobrih rezultata.

Vremena za slavlje nema, jer odbojkaše Spartaka već u petak očekuje prvi polufinalni meč protiv ekipe Novog Pazara u najvećem gradu Sandžaka.

Ostale vesti iz ove kategorije