RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Njilaš posetio OŠ „Petefi Šandor“

Karolina Bašić | 15. mart 2018. | 12:24 | Društvo

Njilaš posetio OŠ „Petefi Šandor“

U okviru akcije „Sekretarijat bliži školskim klupama“, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš posetio je danas OŠ „Petefi Šandor“ u Hajdukovu.

Od sredstava dobijenih na konkursima AP Vojvodine, u OŠ „Petefi Šandor“ zamenjen je krov na centralnom školskom objektu u Hajdukovu. Vrednost projekta je 2,4 miliona dinara. Akcija „Sekretarijat bliži školskim klupama“ ima za cilj da, predstavnici pokrajine obiđu sve obrazovne ustanove u Vojvodini i na taj način se upoznaju sa konkretnim problemima.  

OŠ „Petefi Šandor“ ima 276 učenika raspoređenih u 18 odeljenja, a nastava se odvija na mađarskom jeziku. Pored centralnog objekta u Hajdukovu, škola ima dva isturena odeljenja, u Bačkim Vinogradima i Nosi.

U okviru posete, obeležen je i nacionalni praznik Mađara — godišnjica revolucije 1848. godine. Revolucija je počela u Pešti, 15. marta predvođena grupom studenata na čelu sa Petefi Šandorom. Tim povodom, predstavnici pokrajinske i gradske vlasti, Mađarskog nacionalnog saveta i mesne zajednice, položili su vence na spomen-obeležje u dvorištu škole.

Ostale vesti iz ove kategorije