RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Održano pionirsko državno prvenstvo u plivanju u Subotici

Bojan Nikolić | 18. mart 2018. | 14:24 | Sport

Održano pionirsko državno prvenstvo u plivanju u Subotici

Bazen Sportskog rekreativnog centra Prozivka, proteklog vikenda ugostio je 300 takmičara iz 40 domaćih klubova, koji su nastupili na Zimskom pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Srbije u plivanju za pionire, u organizaciji Plivačkog saveza Srbije i domaćina Plivačkog kluba „Spartak – Prozivka“.

Zahvaljujući odličnoj sportskog infrastrukturi neophodnoj za organizaciju ovakvo masovnog takmičenja ali i pozitivnog iskustva nastalog pri organizaciji plivačkog Mastersa početkom decembra prošle godine, Subotica je sa pravom dobila organizaciju pionirskog državnog prvenstva, ali i kadetskog koji je na programu narednog vikenda.

Na pionirskom prvenstvu Srbije, pravo nastupa imali su devojčice starosti između 10 i 11 godina odnosno dečaci starosti od 11 do 12 godina. Dva dana takmičenja donela su mnogo uzbudljivih detalja i rezultata, a kada se crta podvuče ekipno najuspešnija ekipa je Plivački klub „Novi Sad“, dok su dve ekipe iz našeg grada Plivački klub „Spartak – Prozivka“ i „Plivački klub Spartak“ osvojili peto odnosno šesto mesto u nacionalnom šampionatu.

U pojedinačnoj konkurenciji plivačica „Spartak – Prozivke“ Teodora Ždrnja osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m delfin, dok su u disciplini štafeta 4x50m mešovito bronzanu medalju uzele Dalija Kutić, Silvija Tot, Teodora Ždrnja i Maša Kostić.

Plivački klub Spartak osvojio je devet medalja na ovom prvenstvu od čega 7 zlatnih, i po broju odličja bili su najuspešniji klub na prvenstvu, ali po bodovanju Plivačkog saveza Srbije osvojili su ekipno šesto mesto. Iz redova Plivačkog kluba Spartak posebna priznanja za najbolje plivače dobili su Danilo Dulić i Lili Kuti.

Ostale vesti iz ove kategorije