RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Pet medalja za subotičke kadete na državnom prvenstvu Srbije

Bojan Nikolić | 25. mart 2018. | 13:06 | Sport

Pet medalja za subotičke kadete na državnom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda na bazenu SRC Prozivka održano je Zimsko državno prvenstvo u plivanju za kadete, na kojem je nastupilo više od 40 klubova sa preko 250 plivača iz naše zemlje. Organizator takmičenja i ovog vikenda bio je Plivački klub Spartak – Prozivka, koji je obezbedio sve neophodne uslove za održavanje ovakvog masovnog takmičenja, što je pohvaljeno i od strane Plivačkog saveza Srbije.

Na kraju dvodnevnog takmičenja, proglašeni su pobednici. Ekipno najbolji je bio Plivački klub 11. april iz Novog Beograda, drugoplasirana je bila ekipa PK Vojvodina iz Novog Sada, dok je treće mesto pripalo subotičkom Spartaku. Organizatori takmičenja, Plivački klub Spartak – Prozivka ekipno je osvojio deveto mesto.

Pojedinačno, mladi plivači Spartaka sa bazena „Dudova šuma“ bili su veoma uspešni. Vanja Romić osvojio je zlato u disciplini 200m prsno odnosno srebro na 400m mešovito, Andor Gencel je osvojio srebro na 200m leđno, dok su istu medalju osvojili i ekipno u štafeti 4x50m mešovito.Plivači Spartaka osvajanje medalja zaokružili su bronzom Dunje Crnković na 800m slobodno.

U generalnom plasmanu u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji kadet je Gašić Mihajlo iz PK 11. april a za najbolju kadetkinju proglašena je Nataša Kekić iz bečejskog kluba Swim Star.

 

Ostale vesti iz ove kategorije