RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Milićević i Laban ocenili saradnju Pokrajine i Grada uspešnom

Bojan Nikolić | 26. mart 2018. | 15:34 | Politika

Milićević i Laban ocenili saradnju Pokrajine i Grada uspešnom

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, posetio je danas Suboticu gde je razgovarao o dosadašnjoj saradnji Pokrajine i Grada, koja je ocenjena uspešnom. U sklopu posete, predstavnici pokrajinske vlasti i lokalne samouprave obišli su Studentski centar „Bosa Milićević“ i rekonstruisani sportski teren u OŠ „Jovan Mikić“.

Sastanak u Gradskoj kući otvorio je teme o jačanju saradnje i zajedničkom učešću u novim projektima za unapređivanje kvaliteta života u gradu. U protekle dve godine, zaključno sa ovom, Pokrajinska vlada ulaže preko 900 miliona dinara u naš grad, od čega se najveći deo sredstava odnosi na završetak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, projekte za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu kao i unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga i uslova u prosvetnim ustanovama.

„To su sve veoma značajne investicije, mnoge se rade u saradnji Republičke i Pokrajinske vlade sa gradom, i to je najbolji model za realizovanje investicije – saradnja sva tri nivoa vlasti.“   izjavio je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade

Ulaganje u Suboticu se nastavlja i u narednom periodu. Zajednička želja predstavnika Pokrajine i lokalne samouprave je kapitalni projekat razvoja turizma na Paliću, za koji se nadaju da će sredstva uskoro biti obezbeđena.  

„Nastavićemo tokom 2018. godine i naravno u narednim godinama da radimo po prioritetimo koje zajedno definišemo. Ono što je prepoznato kao jedan od prioriteta u budućnosti jeste razvoj turizma u Subotici. Vaš grad ima značajne potencijale pre svega u vidu jezera Palić, i u nekom narednom periodu verujem da ćemo imati snage da pripremimo jednu značajnu investiciju odnosno jedan značajan projekat stavljanja u funkciju turističkih potencijala Subotice i Palića.“ objašnjava Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, istakao je važnost posete potpredsednika Milićevića i njegovih saradnika našem gradu, i naveo da je to dobar primer zajedničke saradnje koja je plodonosna za sve stanovnike grada.

„Sigurno da lokalna samouprava sama ne bi imala dovoljno kapaciteta bez pomoći kako Republičke tako i Pokrajinske vlade. Ta pomoć je nama potrebna i svakodnevno smo u kontaktu, i imamo veliku podršku za sve što se događa u gradu na razvoju infrastrukture. Mi smo poznati da kapitalne projekte nismo završavali decenijama, međutim sada smo u prilici da sve što smo obećali i dogovorili i ostvarimo i siguran sam da ćemo obećano i ispuniti.“ rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice

Predstavnici Pokrajinske vlade i lokalne samouprave obišli su rekonstruisane delove Studentskog centra „Bosa Milićević“ gde je mnogo urađeno na unapređenju uslova stanovanja studenata kao i na energetskoj efikasnosti objekta menze. Radovi su završeni krajem prošle godine a uloženo je preko 15 miliona dinara iz budžeta Republike, Pokrajine i Grada. Nakon Studentskog centra, delegacija je obišla i rekonstruisani sportski teren u OŠ „Jovan Mikić“,  u koji je zajedno uloženo 2,5 miliona dinara.  

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije