RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

EBRD pomaže ženama u njihovom poslovanju

Bojan Nikolić | 11. april 2018. | 13:16 | Privreda

EBRD pomaže ženama u njihovom poslovanju

Unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća uz primenu dijagnostičkog alata Business Lens, bila je tema današnjeg skupa u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga, koji su organizovali  Evropska banka za obnovu i razvoj i Frankfurtska škola za finansije i menadžment. Skup je bio namenjen ženama u biznisu, vlasnicama, direktoricama ili predstavnicama menadžmenta privrednih društava.

Osnovni cilj skupa jeste da se ženama omogući bolji uvid u sopstveno poslovanje uz korišćenje dijagnostičkog alata Business Lens. Kroz detaljan upitnik, ovaj alat omogućava da se razmotre ključne oblasti poslovanja poput finansijskog upravljanja i učinka, poznavanja tržišta, marketinga i prodaje, ljudskih resursa, strategije i organizacije, upravljanja rizicima i operacije.

Privreda Severnobačkog okruga prepoznala je posvećenost i uspešnost žena na čelnim pozicijama, čemu u prilog govori i činjenica da su na brojnim visokim pozicijama u malim i srednjim preduzećima, bankama, osiguravajućim društvima...

Preduzeća kojima upravljaju žene, iz iskustava Evropske banke za obnovu i razvoj, beleže daleko bolje rezultate u realizaciji odobrenih projekata za razliku od preduzeća pod upravom muškaraca. Broj otkazanih i neuspešnih projekata je daleko manji, stoga Evropska banka nastoji da pruži još jaču podršku ženskom preduzetništvu.

 

Ostale vesti iz ove kategorije