RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

U proizvodni pogon Mlekare uloženo preko dva miliona evra

Marijana Tolimir | 11. april 2018. | 14:36 | Privreda

U proizvodni pogon Mlekare uloženo preko dva miliona evra

Sa ciljem da se na najbolji način prikaže proces nastanka i proizvodnje mlečnih proizvoda omiljenog vojvođanskog mlečnog brenda „Zdravo!“, kao i da se potvrdi njihov vrhunski kvalitet, za predstavnike medija organizovana je jedinstvena poseta proizvodnom pogonu Mlekare Subotica, u koju je protekle godine investirano više od dva miliona evra. Prisutni su se ovom prilikom upoznali sa najsavremenijom tehnologijom prerade mleka uz poštovanje najviših standarda.

 

 

Cilj investiranja u Mlekari Subotica je takav da jedna trećina odlazi na proširenje kapacita, jedna trećina na nove tehnologije, a jedna trećina na bezbednost i kvalitet proizvoda. U poslednje tri godine, otkako je ova mlekara u sastavu IMLEK-a, primarno je podizanje nivoa proizvodnje i proširenje kapaciteta, navodi Saša Džonloga, menadžer Mlekare Subotica.

Dnevni kapacit otkupa mleka u Mlekari Subotica je čak 300.000 litara, koje se skladište u tri rezervoara. Od farme, do finalnog proizvoda, mleko prolazi nekoliko faza.

U Mlekari Subotica najponosniji su na brend „Zdravo!“  koji čine sterilisano mleko, jogurti, pavlake, kiselo mleko i mileram. Ova Mlekara je prva u zemlji  dobila dozvolu za izvoz na tržište Evropske unije, što je za rukovodstvo firme dokaz izuzetnog kvaliteta njenih proizvoda. Od ukupne proizvodnje izvozi  se 25 odsto, dok je više od 60 odsto feta sira namenjeno tržištu Ruske federacije.  

Ostale vesti iz ove kategorije