RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Joviste novim pogonom udvostručilo proizvodnju PVC stolarije

Bojan Nikolić | 12. april 2018. | 14:16 | Privreda

Joviste novim pogonom udvostručilo proizvodnju PVC stolarije

Kompanija „Joviste“ danas je svečano pustila u rad novu nemačku liniju za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije, čime je dodatno proširila svoje proizvodne kapacitete i unapredila kvalitet svojih proizvoda.

Sa novim mašinama PVC materijali su znatno kvalitetnije izrađeni, smanjen je broj grešaka izazvanih ljudskim faktorom a i sam proces proizvodnje je znatno ubrzan. Kompanija Joviste je sa novim pogonom površine 2500 kvadrata udvostručila  svoju proizvodnju sa 150 otvora na 350 otvora dnevno, čime će uspešno pokriti tržište regiona, Nemačke i Austrije ali i zemalja Skandinavije gde će se uskoro naći prozori iz Subotice.

„Firma Joviste sada ulazi u drugu deceniju postojanja. Put je bio nimalo lak, pun nepredviđenih situacija koje smo uspešno rešili i prevazišli i to nam je pomoglo da napravimo firmu koja je sa ponosom u samom vrhu Srbije u proizvodnji PVC i ALU stolarije.“ rekao je Ljuben Hristov, predstavnik kompanije „Joviste“

Investicija vredna nekoliko stotina hiljada eura, otvorila je mogućnost za zapošljavanje 30 radnika tokom godine, čime će se ukupan broj zaposlenih u kompaniji Joviste popeti na 130 zaposlenih. Nova proizvodna linija je uvod u naredne investicije koje vlasnici planiraju da realizuju, čime bi dobili novih 1200 kvadratnih metara halskog i kancelarijskog prostora, kao i modernu prostoriju za prezentaciju sopstvenih proizvoda.

 

Ostale vesti iz ove kategorije