RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Izložba o Paliću kao najvećem ekološkom izazovu

Marijana Tolimir | 4. jun 2018. | 15:11 | Društvo

Izložba o Paliću kao najvećem ekološkom izazovu

U sklopu obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, na Otvorenom univerzitetu otvorena je izložba fotografija „Prošlost, sadašnjost i budućnost Palićkog jezera“.

Izložba posvećena Palićkom jezeru traje već dve godine i prema rečima organizatora, završiće se onda kada se završi i veliki projekat sanacije jezera koji finansira nemačka vlada. Savetnik za sanaciju jezera Palić i Ludaš, Mišel Roman, kaže  da je namera izložbe o Palićkom jezeru da se podigne svest kod ljudi o najvećem ekološkom izazovu u Subotici.  Projekat nemačke KfW banke teče, i trenutno je u toku izbor međunarodnog konsultanta, kako bi radovi mogli da počnu.

Jedna od autorki izložbe, Snježana Mitrović, koja se više od dvadeset godina bavi temom zaštite životne sredine, kaže da je je situacija sada utoliko bolja, što ekološke teme dobijaju medijski prostor i naslovne strane.

Manifestacija obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine organizovali su Grin fest, Dom omladine i projekti Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ  i to u Subotici, Beogradu i Sarajevu.

Ostale vesti iz ove kategorije