RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

20. Međunarodni susret oldtajmer vozila

Vuk Kovačević | 25. jun 2018. | 14:39 | Turizam

20. Međunarodni susret oldtajmer vozila

Međunarodni susret oldtajmer vozila, 20. po redu, održaće se predstojećeg vikenda u Subotici i na Paliću u organizaciji Udruženja ljubitelja starih vozila „Old timer“ Subotica.

Udruženje „Old timer“ Subotica postoji od 1996. godine i broji oko 70 aktivnih članova. Za više od dve decenije postojanja, članovi Udruženja prikupili su i sačuvali preko 200 oldtajmer vozila. Kao i ranijih godina, susret će biti upotpunjen tematskom promocijom turizma, a ove godine je u pitanju vinski turizam.

„Mi uvek govorimo o turističkim potencijalima, tako da tematski vezujemo svaku godinu, imali smo banje i kupališta na severu Bačke, imali smo promociju etno turizma, sada smo se posvetili vinskom turizmu i tako svake godine neki segment obuhvatimo koji prezentujemo našim gostima u nadi da će se oni dogodine ili narednih godina ponovo vratiti u naš grad i biti naši gosti.“ Rekao je Tomislav Vidaković, predsednik Udruženja starih motornih vozila „Old timer“ Subotica

Program ovogodišnje manifestacije trajaće tri dana. Za petak je predviđeno okupljanje koje je zakazano za 16 časova u Domu učenika srednjih škola. U subotu će se održati izložba vozila u centru grada, od 17:30, kada će publika moći da glasa za najlepše vozilo. U nedelju se manifestacija seli na Palić gde će od 7:30 do 9:15 biti održana berza starih rezervnih delova, a od 10 do 12 časova vozila će biti izložena kod Velike terase.

„Kao i prošlih 20 godina ili 21 godinu tačnije i ove godine se održava 20. Međunarodni susret ljubitelja starih vozila u našem gradu. Mi ćemo i ove godine pokazati naša vozila, ona najbolja koja imamo u udruženju, a nadamo se da će iz okruženja, iz drugih država kao i iz naše zemlje doći veliki broj ljubitelja starih motornih vozila.“ Rekao je Risto Radulović, član UO Udruženja starih motornih vozila „Old timer“ Subotica

Na okupljanju će se naći od 70 do 12 vozila iz Srbije i inostranstva, najavljen je motor iz 1904. godine kao i automobili koji datiraju od 1920. godine. Pored centralnih dešavanja, za učesnike je predviđen i bogat prateći program obilaska Subotice i Palića, Sinagoge, salaša i vinarije „Zvonko Bogdan“, Zoo vrta i Vinskog dvora.

Ostale vesti iz ove kategorije