RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Konsultacije o pojednostavljenju administrativnih postupaka

Redakcija TV Subotica | 6. septembar 2018. | 14:27 | Privreda

Konsultacije o pojednostavljenju administrativnih postupaka

Subotica je jedan od 11 gradova u Srbiji, u kojima će tokom septembra biti održane fokus grupe sa privrednicima na različite teme, u cilju optimizacije administrativnih postupaka.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom koja je članica grupacije Svetske banke, realizuje fokus grupe, na kojima se analiziraju administrativni postupci za koje je procenjeno da predstavljaju opterećenje za privrednike, kako bi se došlo do preporuka za njihovo pojednostavljivanje i pojeftinjenje.

Fokus grupa koja je održana danas u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga, bila je posvećena administrativnim postupcima koji se odnose na proizvodnju i promet hrane za životinje, tačnije na izdavanje sertifikata za izvoz hrane za životinje, odobravanje objekata za sporedne proizvode životinjskog porekla, kao i za proizvodnju hrane za životinje i upis u registar ovih objekata, izdavanje sertifikata za izvoz sporednih proizvoda životinjskog porekla i dozvolu uvoza i carinjenje pošiljki hrane i hrane za životinje biljnog i mešovitog porekla.

Kroz fokus grupe, kojih će biti ukupno 20, analiziraće se 100 administrativnih postupaka iz različitih privrednih oblasti.

Ostale vesti iz ove kategorije