RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Održan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

Marijana Tolimir | 27. septembar 2018. | 14:26 | Privreda

Održan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

Ispostava Bačka Topola subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, organizovala je Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli, gde se predstavio veliki broj poslodavaca sa nekoliko stotina slobodnih radnih mesta. Istovremeno, predstavile su se i srednje škole, kako bi se mladima prezentovali poslovi i delatnosti.

Više od 40 poslodavaca iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice ponudilo je preko 500 radnih mesta nezaposlenim licima. Na Sajmu zapošljavanja predstavile su se i tri srednje škole, kako bi se na jedan nov način povezali poslodavci, nezaposleni i učenici, kao budući radnici i preduzetnici.

Sajam zapošljavanja NSZ organizuje u relativno povoljnim uslovima za nezaposlene, i relativno nepovoljnim za poslodavce, istakao je direktor NSZ Filijale Subotica, Dušan Torbica. Sve je više poslova, a sve manje radnika, a traže se gotovo sva zanimanja.

Pokazatelji na nivou okruga su zadovoljavajući, ocenio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, istakavši da je Opština Bačka Topola veoma atraktivna u poslednje vreme za ulagače.

Da se privredni ambijent u Bačkoj Topoli popravlja, potvrđuju i nadležni. Zahvaljujući ulaganjima u Privrednu zonu, dolazi pet novih investitora koji će otvoriti nekoliko stotina novih radnih mesta u ovoj opštini.

Na području opštine Bačka Topola evidentirano je 1881 nezaposleno lice, što predstavlja smanjenje za 11,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. U prvih osam meseci ove godine zaposleno je 654 lica sa evidencije NSZ.

Ostale vesti iz ove kategorije