RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Prvi Internacionalni forum marketinga za privrednike i preduzetnike

Marijana Tolimir | 25. oktobar 2018. | 13:56 | Privreda

Prvi Internacionalni forum marketinga za privrednike i preduzetnike

U Subotici je održan prvi Internacionalni forum marketinga za privrednike i preduzetnike, a predavanja su držali eminentni stručnjaci iz Mađarske i Srbije, koji su podelili svoja iskustva sa učesnicima.

Osnovni cilj Foruma „Update your marketing“ je jačanje manjih domaćih privrednih subjekata, dok je osnovna poruka da marketing nije „nužno zlo“ i privilegija samo velikih kompanija, već najjači adut manjim privrednim subjetima. Prema rečima Jasminke Grunčić, poslovnog i NLP trenera, u Srbiji ne postoje skupovi orijentisani ka unapređenju marketinga za mala i srednja preuzeća, pa je to i bio osnovni motiv za organizovanje Foruma.

Jedna od predavačica, Timea Gubaš, koja je deset godina provela kao marketing menadžer u Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, kaže da još uvek vlada pogrešno uverenje da je marketing samo reklama za proizvod.

Autor knjige „Biblija marketinga za mala i srednja preduzeća“ Gabor Volf, kaže da je nephodno konstantno komunicirati sa kupcima kako bi se izgradila lojalnost, ali i investirati u marketing.

Krista Janata održala je predavanje na temu muške i ženske komunikacije, odnosno kako da se oslonimo na uverenja i osećanja i na taj način lakše priđemo kupcima.

Internacionalni forum marketinga za privrednike i preduzetnike okupio je oko 80 učesnika.

Ostale vesti iz ove kategorije