RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Oštra rasprava o ostvarenju i rebalansu budžeta

Marijana Tolimir | 27. novembar 2018. | 14:15 | Politika

Oštra rasprava o ostvarenju i rebalansu budžeta

Izveštaj o ostvarenju budžeta u prvih devet meseci, kao i rebalans budžeta grada, izazavali su polemiku na redovnom, 19. zasedanju Skupštine grada. Osim toga, raspravljalo se i oko javnih preduzeća, budući da su se pred odbornicima našle i izmene programa poslovanja, ali i imenovanje novih direktora u šest javnih i javno komunalnih preduzeća.

 

Bilo da je reč o njegovom donošenju, rebalansu ili ostvarenju, budžet grada uvek izaziva oprečna mišljenja pozicije i opozicije. Tako se gotovo dva sata raspravljalo o izveštaju o ostavarenju u prvih devet meseci, kao i o drugom rebalansu u ovoj godini. Gradonačelnik je budžetom zadovoljan – rebalans je, objašnjava, neophodan zbog transfera sredstava iz Republike i Pokrajine, kao i izgradnje zgrade Narodnog pozorišta. Ističe da se za dve i po godine njegovog manadata u gradsku kasu slilo blizu tri milijarde dinara sa viših nivoa vlasti.

U redovima Saveza vojvođanskih Mađara, budžetom su takođe zadovoljni. Predsednik odborničke grupe, Janoš Nagel, sa skupštinske govornice poručuje—  svi projekti se ostvaruju prema zacrtanom planu. Zbog izgradnje pozorišta, deo sredstava se prebacuje u sledeću godinu, jer je javna nabavka na početku godine bila neuspešna, pa se i sredstva prebacuju u naredni budžet.

S druge strane, rebalans nisu podržali odbornici iz grupe Za pristojnu Suboticu, kao i Pokreta građanske Subotice. Saša Vučinić, predsednik odborničke grupe za Pristojnu Suboticu navodi da budžet nije realno planiran, što ostavarenje od 55 odsto i pokazuje.

Na 19. zasedanju Skupštine grada imenovani su i direktori u šest javnih i javno komunalnih preduzeća, od čega u četiri ostaju oni koji su do sada bili na tim funkcijama: „Pogrebno“ Vesna Prćić, „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev, „Parking“ Milorad Slijepčević i „Subotica-trans“ Aleksandar Alesić, dok su „Stadion“ i „Subotičke pijace“ dobile nove rukovodioce – Tamaru Dimitrioski i Dejana Ljubisavljevića.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije