RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Zimski festival tradicija za vikend na Paliću

Nina Kovačević | 6. decembar 2018. | 14:37 | Društvo

Zimski festival tradicija za vikend na Paliću

U sklopu Zimskog festivala tradicija, koji će biti održan za vikend na Paliću kod Male gostione, biće organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka. Organizatori  Zimskog festivala tradicija su  Udruženje ,,Ludašpusta“ i mesara "Noge", a  posetioci  će tokom dva festivalska dana, imati priliku da   uživaju u ponudi izlagača čiji je broj iz godine u godinu sve veći.

U sklopu izložbe lokalnih proizvoda, za koju je učešće prijavilo preko 50 izlagača, biće predstavljeni, između ostalog, novi proizvodi brenda ,,Juliška“ kao i brojne rukotvorine putem kojih će se promovisati stari zanati.  Projekat saradnje Mađarske i Srbije u okviru IPA projekta, u izgradnji brenda uz osiguranje  kvaliteta za promociju lokalnih agroproizvoda i poljoprivrednika u prekograničnom regionu, sufinansira Evropska unija, uz podršku lokalne samouprave. 

Sve aktivnosti u sklopu Zimskog festivala doprinose očuvanju tradicije i turističe promocije Palića, a interesovanje građana i broj učesnika se povećava svake godine, istakla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Učešće na takmičenju  u pečenju 1000 kg čvaraka za sada je  potvrdilo 20 ekipa, a prijave su otvorene još sutra i mogu se izvršiti putem broja telefona 069/75-40-43, a kotizacija iznosi 2000 dinara.

Oba dana Zimskog festivala tradicija, program će trajati od 9 do 17 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije