RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

„Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“ - tema radionice u RPK-u

Aleksandra Orlić | 23. januar 2019. | 14:52 | Privreda

„Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“ - tema radionice u RPK-u

Privredna komora Srbije i Metro Cash & Carry Srbija, danas su u prostorijama Regonalne privredne komore Severnobačkog okruga održali edukativnu tribinu na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Ciljna grupa bili su privrednici iz ugostiteljskog sektora, menadžeri u HoReCa sektoru, kao i šefovi kuhinja.

Privredna komora Srbije je u saradnji sa edukativnim sektorom kompanije Metro Cash & Carry-HoReCa, u našem gradu održala teorijsko-praktičnu tribinu posvećenu tendencijama u ugostiteljsko-turističkoj privredi. Sa ciljem poboljšanja kvaliteta u HoReCa sektoru u Srbiji, osmišljene su radionice koje se sastoje iz praktičnog i teorijskog dela na kojima se govori o implementaciji novih prehrambelih i neprehrambenih proizvoda u poslovanju hotela, restorana i kafea, kako bi se poboljšao kvalitet hrane i usluga, zatim o praktičanom prikazu inovativnih tehnika rada u cilju unapređenja organizacije rada, kao i o uticaju na kvalitet usluge ugostiteljskog sektora, koji ubrzano beleži rast sa porastom broja turista koji dolaze u našu zemlju.

Nebojša Ševo, koordinator sektora usluga PKS-RPK Subotica: „Cilj današnje tribine je da se delatnici u segmentu ugostiteljstva, pogotovo u onom praktičnom delu, upoznaju sa nekim inovacijama i trendovima koje Metro HoReCa centar promoviše.“

Milica Aleksić, rukovodilac Metro HoReCa centra: „Suština je da se kroz određene standarde kvaliteta, na kojima generalno Metro kao kompanija insistira i smatra da je to jedini cilj ka odživom, u bilo kom pa i u HoReCa sektoru, prikaže kako i na koji način je moguće unaprediti poslovanja a zatim i profitabilnost. Ovde govorimo o menadžmentu otpadom i ostacima hrane u restoranima, konkretnim koracima koje je moguće preduzeti u cilju poboljšanja profitabilnosti, novim proizvodima koji se javljaju na tržištu, tačnije predstavljenju proizvoda, zatim i o novim zahtevima potrošača u ovom sektoru. Kroz praktičan deo trudimo se da vizuelno prikazemo sve prethodno rečeno, kako to zaista izgleda u jednom restoranu ili objektu brze hrane.“

Današnja radionica bila je sedma u nizu koju je tim profesionalnih šefova i stručnjaka Metro HoReCa centra realizovao širom Srbije. Tribini je do sada prisustvovalo više od stotinu menadžera ugostiteljstva, vlasnika restorana, kuvara i ostalih zaposlenih u ovom sektoru.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije