RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

„Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“ - tema radionice u RPK-u

Aleksandra Orlić | 23. januar 2019. | 14:52 | Privreda

„Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“ - tema radionice u RPK-u

Privredna komora Srbije i Metro Cash & Carry Srbija, danas su u prostorijama Regonalne privredne komore Severnobačkog okruga održali edukativnu tribinu na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Ciljna grupa bili su privrednici iz ugostiteljskog sektora, menadžeri u HoReCa sektoru, kao i šefovi kuhinja.

Privredna komora Srbije je u saradnji sa edukativnim sektorom kompanije Metro Cash & Carry-HoReCa, u našem gradu održala teorijsko-praktičnu tribinu posvećenu tendencijama u ugostiteljsko-turističkoj privredi. Sa ciljem poboljšanja kvaliteta u HoReCa sektoru u Srbiji, osmišljene su radionice koje se sastoje iz praktičnog i teorijskog dela na kojima se govori o implementaciji novih prehrambelih i neprehrambenih proizvoda u poslovanju hotela, restorana i kafea, kako bi se poboljšao kvalitet hrane i usluga, zatim o praktičanom prikazu inovativnih tehnika rada u cilju unapređenja organizacije rada, kao i o uticaju na kvalitet usluge ugostiteljskog sektora, koji ubrzano beleži rast sa porastom broja turista koji dolaze u našu zemlju.

Nebojša Ševo, koordinator sektora usluga PKS-RPK Subotica: „Cilj današnje tribine je da se delatnici u segmentu ugostiteljstva, pogotovo u onom praktičnom delu, upoznaju sa nekim inovacijama i trendovima koje Metro HoReCa centar promoviše.“

Milica Aleksić, rukovodilac Metro HoReCa centra: „Suština je da se kroz određene standarde kvaliteta, na kojima generalno Metro kao kompanija insistira i smatra da je to jedini cilj ka odživom, u bilo kom pa i u HoReCa sektoru, prikaže kako i na koji način je moguće unaprediti poslovanja a zatim i profitabilnost. Ovde govorimo o menadžmentu otpadom i ostacima hrane u restoranima, konkretnim koracima koje je moguće preduzeti u cilju poboljšanja profitabilnosti, novim proizvodima koji se javljaju na tržištu, tačnije predstavljenju proizvoda, zatim i o novim zahtevima potrošača u ovom sektoru. Kroz praktičan deo trudimo se da vizuelno prikazemo sve prethodno rečeno, kako to zaista izgleda u jednom restoranu ili objektu brze hrane.“

Današnja radionica bila je sedma u nizu koju je tim profesionalnih šefova i stručnjaka Metro HoReCa centra realizovao širom Srbije. Tribini je do sada prisustvovalo više od stotinu menadžera ugostiteljstva, vlasnika restorana, kuvara i ostalih zaposlenih u ovom sektoru.

Ostale vesti iz ove kategorije