RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Javni čas boksa u OŠ „J.J.Zmaj“

Sanda Mileusnić | 30. januar 2019. | 14:35 | Sport

Javni čas boksa u OŠ „J.J.Zmaj“

Bokserski savez Srbije u saradnji sa Bokserskim klubom Spartak, organizovao je javni čas boksa u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u sklopu projekta „Olimpijska škola boksa“.

Akciju promovisanja boksa širom zemlje, Bokserski savez Srbije pokreće upravo iz Subotice, kroz  projekat „Olimpijska škola boksa“, koji akcenat stavlja na pedagoški rad, vaspitanje, a potom na osnovne tehnike ovog sporta.

U Spartaku trenira od osmog razreda,uzor mu je Vasilije Lomačenko,  a čak ni studiranje u drugom gradu nije ga sprečilo da prestane da se bavi ovom plemenitom veštinom. Veljko Gligorić osvojio je mnogobrojne nagrade, a deci koja tek treba da izaberu sport kojim će se baviti, poručuje da je boks veština koja može mnogo da ih poduči o životu jer ih ohrabruje da se suoče sa problemima.

Denis Memetović boksom se bavi već 11 godina, od prošle godine počeo je da radi kao trener, a kako kaže, ljudi uglavnom imaju predrasude o boksu.

Interesovanje učenika za javni čas boksa bilo je veliko. Jedna od njih, Aleksandra Gurinović , izrazila je želju da se bavi ovim sportom.

Projekat je podržao i Grad, na kom je  da poboljša uslove rada u školama i sportskim klubovima kako bi se deci pomoglo da žive zdravije baveći se što više sportom, istakla je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti u Gradskoj upravi.

Boksom se u Subotici bave i dečaci i devojčice, a treninzi su besplatni i održavaju se svakog radnog dana u Hali sportova.

Ostale vesti iz ove kategorije