RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bivši student VTŠ-a uručio stipendiju budućem kolegi

Aleksandra Orlić | 31. januar 2019. | 14:30 | Društvo

Bivši student VTŠ-a uručio stipendiju budućem kolegi

Nekadašnji student Visoke tehničke škole strukovnih studija, Atila Senci, vlasnik firme Dotlab, uručio je jednogodišnju stipendiju u iznosu od 180.000 dinara studentu druge godine ove visokoobrazovne ustanove, smera Mehatronika, Šuranji Benceu.

Još kao student završne godine na Visokoj tehničkoj školi, Atila Senci osnovao je firmu Dotlab doo, koja se bavi pametnim sistemima za automatizaciju hotela, zgrada, kuća i drugih objekata. Većina zaposlenih u firmi su njegove kolege sa fakulteta, pa je tako primio na praksu i mladog Bencea, koga je upoznao pre par godina na „Projektnoj nedelji“ u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“.

Atila Senci, direktor Dotlab d.o.o.: „Bio sam student prve godine VTŠ-a, kada smo posetili moju bivšu školu „Ivan Sarić“, u kojoj se tada održavala „Projektna nedelja“. U mnoštvu đaka, ja sam spazio Bencea, kojem sam u očima prepoznao isto ono interesovanje koje imam i ja. Živim za to da programiram i lemim neke pametne gedžete... Još tada se u meni probudila želja, da bolje upoznam nekoga ko mi je toliko sličan. Tokom godina više puta smo se sretali na raznim manifestacijama, pa sam došao na ideju da ga pozovem u moju firmu i ponudim mu saradnj. Otud dalje nastaje priča o stipendiranju.“

Bence je svojim inovacijama, znanjem i idejama pomogao u poslovanju Dotlaba, pa je firma  stipendijom želela da mu se oduži za njegov trud i rad. Kako kaže budući mladi stručnjak, stipendija mu mnogo znači i daje podstrek za dalje školovanje.   

Bence Šuranji, student VTŠ: „Puno mi znači ova stipendija, pomaže mi da učim i istražujem još više. Sada ću moći da nabavim mikro-kontrolore i razvijam neke svoje projekte. Zahvalan sam DotLabu što me na tom putu podržava stipendijom.“

Direktor Visoke tehničke škole, Igor Firstner, izrazio je veliko zadovoljstvo što se stipendiranje studenata od strane kompanija, kako je rekao, ponovo vraća u modu.

prof. dr Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija: „Vraća se u modu stipendiranje studenata od strane kompanija. Sada već imamo preko deset stipendija, u zadnjih godinu dana, koje su dodelile raznorazne firme. To su zaista vredni iznosi, nešto što je za studenta sasvim zadovoljavajuće i što će mu dati podsticaj za sticanje novih znanja i kompetencija. Mi smo veoma ponosni na to da kompanije prepoznaju naše studente i drago nam je što oni u velikoj meri imaju tu mogućnosti da nakon završetka studija nastave da rade u baš tim kompanijama.“

Atila Senci najavio je stipendiranje još jednog studenta Visoke tehničke škole, nastaviće sa tom praksom i ubuduće,  jer želi da podrži talentovane mlade ljude.

Ostale vesti iz ove kategorije