RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Servis za podršku roditeljstvu naišao na dobar prijem

Nina Kovačević | 5. februar 2019. | 14:53 | Društvo

Servis za podršku roditeljstvu naišao na dobar prijem

Usluge Servisa za podršku roditeljstvu, koji  u našem gradu funkcioniše od novembra prošle  godine, za sada koristi 11 porodica, a iz Gradske organizacije Crvenog krsta poručuju da ima još četiri slobodna mesta. Zainteresovane porodice koje ispunjavaju uslove  mogu se prijaviti lično,  u prostorijama Crvenog krsta, a sve dodatne informacije mogu dobiti i putem telefona na broj 024/621-101. 

Tatjana Todorov je majka četvoro dece, tri sina i devetomesečne devojčice, a zbog brojnih obaveza, među kojima je i posao frizerke, naša sugrađanka je odlučila da postane korisnik usluga Servisa za podršku roditeljstvu. Veš odnosi jednom nedeljno u  Crveni krst, a zahvaljujući toj pomoći  ima mnogo više vremena koje posvećuje svojoj deci.

Žene imaju dilemu i predrasude prilikom prijave za uslugu Servisa, a prisutna je i izvesna doza neosnovane  neprijatnosti i stida, istakla je zamenica sekretara Crvenog krsta, dr Lidija Segedinčev. Servis je tu da bi im olakšao svakodnevicu, a osim toga usluga je kvalitetna, higijena je na visokom nivou, a veš svake porodice se pere, suši i pegla zasebno.

Pilot-projekat pod nazivom ,,Servis za snižavanje psihološke cene roditeljstva“ čiji je nosilac Crveni krst Sombor, a  kojim je obuhvaćeno 15 porodica u našem gradu, trajaće do marta. Ukoliko se projektom postignu dobri rezultati u praksi,  on će biti produžen uz  proširenje broja korisnika i  uvođenjem dodatnih usluga.

Ostale vesti iz ove kategorije