RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Uskoro premijera predstave ,,Zla žena“

Nina Kovačević | 8. februar 2019. | 14:34 | Kultura

Uskoro premijera predstave ,,Zla žena“

U Narodnom pozorištu, u toku su probe za predstavu ,,Zla žena“, po istoimenom delu Jovana Sterije Popovića, u režiji Ive Milošević. Ansambl Drame na srpskom jeziku priprema  ovu komediju naravi i zamene identiteta u nadi  da će nasmejati publiku i navesti je na razmišljanje.

Glumica Milica Sužnjević, prvi put će zaigrati u rodnom gradu i to u glavnoj ulozi,   tumačeći lik zle žene Sultane, naprasite naravi. Da li je ,,zla“ žena zaista zla ili je žrtva sistema, na publici je da proceni, a ovoj 26-godišnjoj glumici, kako kaže, uloga mnogo znači.

Iva Milošević se rediteljskim poslom bavi pune dve decenije, a po prvi put režira predstavu za subotičku publiku. Intenzivne probe su započele pre tri nedelje,  a glumci  su, kako kaže,  vredni i posvećeni. Ova komedija naravi proučava sudar dva sveta –aristokratije i sluga.

Tokom  predstave, publika će imati priliku da uživa u zvucima citre, što će upotpuniti pozorišni ugođaj. Premijera predstave ,,Zla žena“ , biće održana 1. marta, na sceni Jadran Narodnog pozorišta, sa početkom u 19.30 časova.

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije