RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Uručeni ugovori o refinansiranju vrednosti 2,5 miliona

Sanda Mileusnić | 12. februar 2019. | 15:11 | Privreda

Uručeni ugovori o refinansiranju vrednosti 2,5 miliona

Predstavnici osam udruženja potpisali su ugovore o refinansiranju troškova organizovanja i održavanja sajamskih manifestacija i izložbi u 2018.godini. Grad Subotica je iz budžeta za ovu namenu izdvojio 2,5 miliona dinara.

Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina u organizaciji Hrvatskog kullturno prosvetnog društva „Matija Gubec“ dobio je 400.00 dinara i prema rečima Dubravka Bilinovića, ova sredstva dolaze u ključnom momentu.

Iz udruženja  „Terras“ koje je prošle godine održalo 14. Međunarodni festival organiskih proizvoda Biofest, ističu značaj sredstava koja dobijaju od Grada.

Grad Subotica je u budžetu izdvojio 2,5 miliona dinara za Konkurs za refinansiranje troškova,  a maksimalan iznos koje je jedno  udruženje moglo dobiti je 400.000 dinara.

Sredstva na konkursu dobili su i: Udruženje za razvoj zajednice „Ludoš“, Udruženje za brigu žena i trudnica „Anahitas“, Roža Šandor Hajdukovo, Udruženje pčelara „Pčela“ Subotica, Udruženje odgajivača svinja „Bajmok“ i Udruženje za razvoj naselja peščarske visoravni. Iz Grada najavljuju da će  se program refinansiranja nastaviti i u 2019.godini.

Ostale vesti iz ove kategorije