RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

„Pokret za građanasku Suboticu“: Prekid podela po stranačkim i nacionalnim feudima

Marijana Tolimir | 6. april 2016. | 14:56 | Politika

„Pokret za građanasku Suboticu“: Prekid podela po stranačkim i nacionalnim feudima

Izborna lista „Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu“ je lista grupe građana, a ne političke stranke, a kuriozitet za ovu listu je što je ona višenacionalna, te prvi put imamo jednu pravu građansku listu, a ne jednonacionalnu, izjavio je Jene Maglai na predstavlanju  „Pokreta za građansku Suboticu“ , koja je proglašena juče.  Kandidat za gradonačelnika je upravo sam Maglai, dok se na listi našlo nekoliko imena koja su već poznata Subotičanima, kao što su Josipa Ivanković koja je treća na listi, zatim Vjekoslav Ostrogonac, Ljuben Hristov, Đorđija Aksentijević, te nekoliko istaknutih članova Mađarskog pokreta.

Političke stranke često nisu bile na visini zadatka u Subotici – jedan je od glavnih argumenata aktuelnog gradonačelnika i grupe građana koju predvodi, za ovakav potez – ulazak u izbornu trku kao „Pokret za građansku Suboticu“. Svima kojima je dosta da im partije odlučuju o sudbini, nude jednu alternativu.

„Ne može se reći da je Subotica u poslednjih deceniju i po napredovala i da je postala mesto za život ili za bolji život naših sugrađana. Čak obrnuto, možemo reći da je, nažalost, iz Subotice otišlo mnogo mladih ljudi, da je Subotica faktički postala jedna od lokalnih samouprava i grad koja je počela da se svrstava u one lokalne samouprave koje nemaju perspektivu. Pokret za građansku Suboticu želi da stvori preduslove koji će na osnovama građanskog društva stvoriti prosperitetnu Suboticu i vangradska naselja, Suboticu u kojoj se ostaje, živi i stvara. Želimo da se pozabavimo ozbiljno sa iskorenjivanjem korupcije, stranačkog zapošljavanja, stranačkih i nacionalnih feuda. Nažalost, to je prisutno i danas, bilo je prisutno i u proteklom periodu“ kazao je Jene Maglai, nosilac liste.

Maglai je najavio nastavak radova na dobrim projektima u gradu, koji su započeti za vreme njegovog mandata. Uz postojeće političke stranke, to će se teško realizovati, konstatuje Maglai. Ukoliko ova opcija dođe na vlast, oformiće tim stručnih, a ne partijskih ljudi.

„Za ove dve godine dok sam bio na mestu gradonačelnika pokrenuto je puno toga i moram vam reći, a možete i vi sami videti i svi naši sugrađani, da je za dve godine ova vlast imala rezultate. Ne vezuju se za naša imena nikakve afere, ni za budžetska sredstva, ni za nekretnine ovog Grada. Mnoge stvari koje su decenijama stajale su pokrenute sa mrtve tačke i rešavane su u proteklom periodu. Mislim da je sa mnom kao gradonačelnikom možda bilo i malo problema, ali prvenstveno oko toga da nisam bio deo nikakvih kombinacija ovde u Subotici“ ocenio je prvi na listi „Pokreta za građansku Suboticu“.

Na pitanje novinara o eventualnoj postizbornoj koaliciji, Maglai nije hteo da odgovori, odnosno, rekao je da ne želi da prejudicira. O tome se ozbiljnije može govoriti nakon izbora, kaže on. Dodaje da će se „Pokret za građansku Suboticu“ naći na meti udara onih koji žele da ostanu na vlasti, jer ulaze  u biračko telo mnogih politički stranaka.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije