RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Svakodnevno plivanje odlično troši kalorije

Redakcija TV Subotica | 18. mart 2019. | 09:51 | Sport

Svakodnevno plivanje odlično troši kalorije

Da li znate da plivanje troši kalorije podjednako dobro kao i trčanje?

Plivanje, osim što je zabavno, odlično je za mršavljenje i zatezanje celog tela.

Ukoliko imate višak kilograma a naporno vam je hodati, a kamoli raditi nešto drugo, plivanje je onda najbolji izbor za vas. Iako naprežete celo telo napor nije toliko veliki. Rekreativno plivanje je fizička aktivnost koja se preporučuje i trudnicama i starim licima, a ako mogu oni možete i vi! Plivanje je ujedno i odličan način da se rešite celulita na butinama.

Koliko će plivanje da potroši kalorija zavisi od intenziteta pokreta, ali prosek je oko 600 kalorija na sat. Isto toliko u proseku troši i trčanje ili vožnja bicikla.

Plivanje potpomaže mršavljenje i to je dokazano. Naučnici su merili obim struka i kukova kod plivača i neplivača i pokazalo se da je plivanje zaista efikasan način da se rešite sala sa stomaka.

Kao i kod trčanja ili vožnje bicikla, najbolji način da plivanje potroši unete kalorije jeste intervalni trening. To znači da bi trebalo da kombinujete sporije i brže pokrete. Intervalni trening je zanimljiviji kada se uključe i različiti stilovi plivanja. Intervalni trening možete sprovesti plivajući dužinom bazena punom snagom u jednom pravcu pa zatim lagano i opuštajuće nazad. Iskombinujte sve stilove plivanja i odradićete ODLIČAN trening koji zateže celo telo.

Bolji razlog da uskočite u vodu vam ne treba. Samo napred!

 

Ostale vesti iz ove kategorije