RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Izložba radova na temu „Mladunče lava“

Nina Kovačević | 25. mart 2019. | 15:10 | Društvo

Izložba radova na temu „Mladunče lava“

Za vikend u   Zoološkom  vrtu  na Paliću održana je izložba radova završenog  likovnog konkursa na temu „Mladunče lava“ na koji je poslato blizu 400 radova. Tom prilikom uručene su nagrade i diplome najuspešnijima, kao i zahvalnice svim učesnicima iz cele Srbije. Izložbu su podržali Pokrajinski zavod za zaštitu prirode iz Novog Sada i Prirodnjački muzej iz Beograda.

Anđela Vuković jedna je od brojnih učesnika, a rad  koji je izradila zajedno sa drugaricama  bio  je inspirisan rođenjem lavice Kiare. Lav je ujedno i njena omiljena životinja.

Pored izložbe radova održana su i dva predavanja „Zašto se lavovi drže u zoološkom vrtu“ i „Uloga muzeja u zaštiti prirode“ u organizaciji prirodnjačkog muzeja u Beogradu, a sa ciljem  podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine. Dugogodišnja saradnja sa  zoo-vrtom na Paliću je veoma značajna i razvija ekološku svest kod dece, istakao je  Milan Paunović, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

Iz Zoološkog vrta Palić poručuju da su u isto vreme zadovoljni i iznenađeni brojem pristiglih radova koje su podelili u tri kategorije.


Izložbom radova na temu ,,Mladunče lava“ svečano je  otvorena nova sezona 2019, a iz zoo-vrta poručuju da pripremju brojne aktivnosti za posetioce u narednom periodu.

 

Ostale vesti iz ove kategorije