RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U subotičke škole uloženo 380 miliona dinara

Marijana Tolimir | 26. mart 2019. | 13:53 | Društvo

U subotičke škole uloženo 380 miliona dinara

Adekvatna podrška na obnovi obrazovnih ustanova može da se obezbedi jedino zajednički – kroz saradnju lokalne samouprave, Pokrajine i Republike, saglasni su gradonačelnik Subotice, Bogdan Labana i pokrajinski sekretar za obrazovanje, Mihalj Njilaš. Njilaš je prilikom posete Subotici, obišao nekoliko osnovnih i srednjih škola koje su dobile sredstva na prošlogodišnjim konkursima, i najavio nastavak ulaganja i u ovoj godini.

Subotica u protekle tri godine može da se pohvali ne samo sa infrastrukturnim projektima, već i sa ulaganjem u obrazovne ustanove,  i to zahvaljujući podršci pokrajinske i republičke vlasti, istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice. Laban je podsetio da je obnovljeno više od 12 školskih objekata, u koje je uloženo čak 380 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš, pohvalio je subotičke škole, koje, kako je istakao, uspešno apliciraju na konkurse, i izrazio uverenje da će tako biti i u ovoj godini.

Među školama koje su  konkurisale i dobile sredstva na pokrajinskom konkursu je i OISŠ „Žarko Zrenjanin“.  U dva navrata su dobili ukupno četiri miliona dinara i uspeli  da zamene prozore stare više od 60 godina, koji su im, kako ističe direktorka, predstavljali najveći problem.

Pokrajina je na ovogodišnjem konkursu izdvojila 144 miliona dinara, a prema rečima pokrajinskog sekretara, najveće potrebe su u sferi obnove samih školskioh objekata, sanitarnih čvorova, grejnih sistema, krovova i izolacije.

Ostale vesti iz ove kategorije